Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Ανακοίνωση Επαγγελματιών Μεγανησίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Προ ημερών συνήλθε σε σώμα ο «Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μεγανησίου». Δυστυχώς, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τα μέλη του, έγιναν με τέτοιον τρόπο και τέτοια μεθόδευση ώστε να αποκλειστούν από την συμμετοχή και τις αρχαιρεσίες πάρα πολλοί επαγγελματίες του Μεγανησίου. Οι υπογράφοντες εξέφρασαν την έκπληξη και την διαμαρτυρία τους για τον αποκλεισμό αυτό, χωρίς όμως ουσιαστικά να ληφθούν υπ’ όψιν οι θέσεις τους, παρότι αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι των ενεργών επαγγελματιών του νησιού.
Επαναλαμβάνουμε ότι η δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου από τους επαγγελματίες του Μεγανησίου είναι και θεμιτή και απαραίτητη για τους λόγους που εξηγήσαμε στην προηγούμενη επιστολή μας και για πολλούς ακόμα.
Εντούτοις, θέσαμε και ερωτήματα (και κάναμε και καλοπροαίρετες παρεμβάσεις συνεργασίας), που όμως έμειναν προκλητικά αναπάντητα, όπως το γιατί και με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν ορισμένοι, το γιατί δεν μπορούσαν να είναι εξαρχής ιδρυτικά μέλη, το γιατί δεν βγήκε έστω και μια ανακοίνωση ή πρόσκληση που να καλεί τους επαγγελματίες σε εγγραφή (με αποτέλεσμα να έχουν πλήρη άγνοια), το γιατί κατάφορα αντιδημοκρατικά απαγορεύτηκε το εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλους εμάς.
Αντί αυτών, εστάλη μετά την εκλογή του προεδρείου, επιστολή σε επαγγελματίες για εγγραφή, δίχως όμως αυτοί να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη, αφού τους στερείται για 3 χρόνια (σύμφωνα με το καταστατικό) το δικαίωμα της εκπροσώπησης. Σε μια τέτοια προκλητική πρόσκληση δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε, διότι την θεωρούμε κενή περιεχομένου, κοινώς κοροϊδία.
Η ευθύνη του διχασμού και του εντέχνως προσχεδιασμένου διαχωρισμού της κοινωνίας του Μεγανησίου βαρύνει αποκλειστικά όσους μεθόδευσαν τέτοιες ενέργειες, τις οποίες και καταγγέλουμε. Θεωρούμε ότι ο σύλλογος των επαγγελματιών μπορεί και πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλο το εύρος αυτών, με ισονομία και ισοτιμία, με διαφανείς διαδικασίες και αγαστή συνεργασία και όχι με διασπάσεις και εσκεμμένους διαχωρισμούς.
Ως εκ τούτου, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε έναν σύλλογο-παρωδία και ξεκαθαρίζουμε ότι ο σύλλογος αυτός (στο βαθμό που δεν προχωρήσει σε νέες διαδικασίες αντιπροσώπευσης με την ισότιμη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων) ούτε μας εκφράζει, ούτε μας εκπροσωπεί.

Υπογραφές

1)    Σπύρος Θιακοδημήτρης
2)    Φρειδερίκος Καλλίνικος
3)    Αντζουλέτα Ν. Κονιδάρη
4)    Νικόλαος Κονιδάρης
5)    Νίκος Ζαβιτσάνος
6)    Ουρανία Πολίτη
7)    Ηλίας Καββαδάς
8)    Ελένη Μέλλου
9)    Κατερίνα Αυγερινού
10)Παναγιώτης Δ. Κονιδάρης
11)Κώστας Βρεττός
12)Ευτυχία Πάλμου
13)Ευστάθιος Πάλμος
14)Δημήτρης Θιακοδημήτρης
15)Θεοδώρα Μάντζαρη
16) Κωνσταντίνα Γαρμπή
17)Ανθή Καλλίνικου
18)Γιάννης Ανδριώτης
19) Πάνος Ι. Κονιδάρης
20) Έλενα Συτνίκοβα
21) Παναγιώτης Μάντζαρης
22) Νίκος    Πολίτης
23)Λάκης Αθανίτης
24) Δημήτρης Μάντζαρης (Νατσέλιας)
25) Γιάννης Δασκαλάκης
26) Λέττα Ι. Κονιδάρη
27) Σπύρος Αργύρης
28) Σπύρος Αργυρός
29) Πάνος Κατωπόδης
30) Φώτης Σολδάτος

Σχετικά

Ανακοίνωση- Ευχαριστήριο της κ. Εύας Λιβιτσάνη

Δήλωση της κ. Αικ. Καββαδά για την ίδρυση του Επαγγελματικού και Εμπορικού Συλλόγου Μεγανησίου

Λευτέρης Κατωπόδης: Για τον Επαγγελματικό και Εμπορικό Σύλλογο Μεγανησίου

Κάλεσμα από τον Επαγγελματικό και Εμπορικό Σύλλογο Δήμου Μεγανησίου

Η κ. Λιβιτσάνη Εύα πρώτη Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Εμπορικού Συλλόγου Μεγανησίου

Εκλογές του Επαγγελματικού και Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Μεγανησίου

Eμπορικός & Eπαγγελματικός Σύλλογος Μεγανησίου

Ανακοίνωση επαγγελματιών Μεγανησίου

Επίσημη πρώτη για τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Μεγανησίου

Προς αρχαιρεσίες ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μεγανησίου

Ανακοίνωση- πρόσκληση του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Μεγανησίου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Τόσο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις δεν έχει προηγούμενο .

  Έρχεται σε αντίθεση με το ατομικό συμφέρον, που χαρακτηρίζει την εποχή μας αλλά και με τις προσωπικές συμφωνίες του καθενός επιχειρηματία με την εκάστοτε εξουσία προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων . Επίσης αντιτίθεται στον κανόνα ότι όποιος παίρνει την εξουσία παίρνει και τα λάφυρα αλλά και στόν κανόνα ότι όποιος αντιπολιτεύεται την εξουσία είναι εχθρός μας αφού έτσι πολεμάει τα συμφέροντά μας (που προκύπτουν από αυτή και τα οποία είναι η μόνη σχέση μας με την πολιτική όπως και της πολιτικής με τους πολίτες ) τα οποία πρέπει να προασπιζόμαστε πάνω από όλα και κυρίως χωρίς αρχές και κανόνες.

  Προκαλεί εντύπωση πάντως πώς μία τέτοια δυναμική δεν είχε πρακτικά αποτελέσματα , δηλαδή την δημιουργία συλλόγου, τόσο καιρό.

  Το αποτέλεσμα είναι όμως εκείνο που μετράει.

  Είτε ένας σύλλογος , ως θεσμικά κατοχυρωμένος φορέας πέρα από τις απόψεις πολλών ή λίγων με την αντίστοιχη νομική και θεσμική αναγνωρισιμότητα , υπάρχει είτε δέκα είναι υποχρεωμένοι με κάθε νόμιμο τρόπο να πολεμήσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
  Τόσο μεταξύ των μελών του όσο και ανάμεσα στις σχέσεις των μελών τους με την δημόσια διοίκηση και την εκάστοτε εξουσία . Π.χ. α) Επιχειρήσεις που κάνει ο Δήμος ( πώς ? ) ενώ δεν μπορούν να κάνουν οι επιχειρηματίες β) Φωτογραφικές διατάξεις διαγωνισμών με κριτήρια που δεν υφίστανται στην πράξη αφού δεν απαιτούνται για την μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας που συμμετέχει στους διαγωνισμούς αλλά και αποδεικτικά εμπειρίας από ποιούς πιστοποιημένους οργανισμούς ? γ) Πρόστιμα που πληρώνουν κάποιοι επαγγελματίες για παρανομίες που κάνουν ενώ κάποιοι άλλοι πάλι όχι.

  Το απόστημα έσπασε η πληγή μπορεί να γιατρευτεί κιόλας.

  Μπράβο στα παιδιά του συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *