Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Φεβρουαρίου 2021

Άδεια ράφια και κλειστές τράπεζες το τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης…

Χρεοκοπήσαμε σαν χώρα γιατί εκμαυλιστήκαμε ή απλώς ανεχτήκαμε μια πολυάριθμη «μαφία» πολιτικών, συνδικαλιστών και συνεργαζόμενων μαζί τους επιχειρηματιών, που διέλυσαν το κράτος και την οικονομία αλλά κυρίως την κοινωνία.Ο συνδικαλιστής του δημοσίου συνδιαλέγεται για τα κεκτημένα και υπό κατάκτηση με κάποιον πρώην συνδικαλιστή που εκπροσωπεί την κυβέρνηση και την κοινωνία ή κάποιον που εξαρτάται από το «κοπάδι» των σταυρών που εξουσιάζει ο ίδιος.

Αμφότεροι, συνδιαχειρίζονται τα οικονομικά μιας επιχείρησης της οποίας το ταμείο είναι ο κρατικός προϋπολογισμός και όταν δεν επαρκούσε ο προϋπολογισμός, δηλ. πάντα υπήρχαν τα δανεικά.

Μοιραία, είχαμε την παράσταση Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει και εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό.Ο εργαζόμενος σε μια ιδιωτική επιχείρηση όταν διεκδικεί οφείλει να λάβει υπόψη του, πως αν επιχειρήσει να δώσει παραπάνω απ’ όσα αντέχει, αυτός αύριο δεν θα έχει δουλειά.

Στο δημόσιο και τις κρατικές επιχειρήσεις, λεφτά υπήρχαν. Η παραδοχή αυτή εξέθρεψε την πεποίθηση πως το μισθός κάθε τέλος του μήνα το φέρνει ο πελαργός και όχι ο φορολογούμενος, τα δανεικά ή ο πελάτης της κρατικής επιχείρησης. Συνήθως επειδή είναι και μονοπωλιακές οι κρατικές επιχειρήσεις, οι συνδικαλιστές και οι ακόλουθοι έβλεπαν τους πελάτες σαν αναγκαίο κακό ή σαν θύματα που δεν είχαν άλλη επιλογή.Δημοσίως βέβαια εκστόμιζαν και καμιά «μπούρδα» για την περιουσία του ελληνικού λαού, που οι ίδιοι είχαν ορίσει εαυτούς σαν προστάτες της.

Χαρακτηριστικά του συνδικαλισμού στο δημόσιο είναι η χωρίς όριο διεκδίκηση σε συνδυασμό με την χωρίς έλεγχο και αξιολόγηση εργασία. Οι απεργίες αντί για τελευταίο μέσο διαπραγμάτευσης, λαμβάνουν χώρα για ψύλλου πήδημα…

Η είδηση…

Η είδηση χθες στον ημερήσιο τύπο έλεγε πως ανεστάλη τελικά η απεργία του ΜΕΤΡΟ για Πέμπτη και Παρασκευή. Η απεργία είχε προκηρυχτεί γιατί συνδικαλιστές είχαν διαφωνήσει και ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα κάποιοι να καταλήξουν στο νοσοκομείο.
Δεν ξέρουμε τα αίτια της συμπλοκής, αν και στον δημόσιο συνδικαλισμό το σκηνικό θυμίζει τον τρόπο που διανέμουν τις περιοχές προστασίας οι ομάδες της μαφίας. Αυτό που είναι άξιο προσοχής όμως είναι πως η αντίδραση στο γεγονός ήταν η προκήρυξη απεργίας.Η παραπάνω είδηση αποτυπώνει ευθαρσώς την νοοτροπία εκβιασμού της κοινωνίας με την οποία αποσπάστηκαν όλα αυτά τα κεκτημένα από συγκεκριμένες προνομιούχες κατηγορίες της πελατειακής κλεπτοκρατίας

 
συνέχεια του άρθρου στο capital.gr
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στο δρόμο της Αργεντινής

Του Κώστα Λαπαβίτσα Όταν υπέγραψε το Μνημόνιο, η κυβέρνηση Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα σε πορεία Αργεντινής. Για να κρατήσει τη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *