Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Παράνομη απόρριψη της σύγκλισης Δ.Σ. για την ΕΥΔΑΠ

Γραφεία :   Λοχ. Ροντογιάννη

Τηλέφωνο :   2645021505 

Blog:  oloigiatilefkada.blogspot.com

Ε-mail :   kondra@hol.gr 

 

ΔΗΛΩΣΗ  Κων/νου Δρακονταειδή

 για την παράνομη απόρριψη από την πρόεδρο

της σύγκλισης του Δ.Σ., ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης

 

   Στο Δ.Σ. της 6/10/2011 που συνεκλήθη ύστερα από κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης, με θέμα την παραχώρηση της ύδρευσης – αποχέτευσης στην υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ, η πρόεδρος έλυσε τη συνεδρίαση με τον δημοκρατικό τρόπο του «αποφασίζουμε και διατάσουμε».

   Σκοπός της διακοπής, ήταν να αποφευχθεί πάσει θυσία η ψηφοφορία επί του θέματος.

   Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επανήλθαν με κοινό αίτημα τους στις 12/10/2011 με θέμα «την επανεξέταση της αριθ. 303/24-8-2011 απόφασης του Δ.Σ. και η λήψη νέας απόφασης με ψηφοφορία των μελών του σώματος, σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση Εφαρμογής, μεταξύ Δήμου και Ε.ΥΔ.ΑΠ. Α.Ε».

   Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτελώντας «τη φωνή του Κυρίου της» (his master voice) απέρριψε με τον πλέον αντιδημοκρατικό και παράνομο τρόπο, το νέο αίτημα του συνόλου της αντιπολίτευσης για τη σύγκλιση του Δ.Σ

Επειδή δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός, για να αντιληφθεί το παράνομο της πράξης της προέδρου, παραθέτουμε τη σχετική διάταξη του  Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης):

«…Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, … όποτε το ζητήσει …  το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέρθουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων…».

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η συνεδρίαση που ζητήθηκε πρέπει να πραγματοποιηθεί, επειδή στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν λήφθηκε απορριπτική απόφαση, αφού αυτή λύθηκε.

   Ένας λόγος παραπάνω που η πρόεδρος, στο σκεπτικό για την απόρριψη της εκ νέου σύγκλισης του Δ.Σ., υποστηρίζει ότι το αίτημα που τέθηκε είναι άλλο (τι σκαρφίζονται οι άνθρωποι).

Η απόρριψη του αιτήματος, έχει σκοπό να μη γίνει συζήτηση για το θέμα, επειδή ο Δήμαρχος τρέμει την όποια επαφή με τους πολίτες, αλλά  και τη ψηφοφορία.

Το βασικό όμως ζήτημα που αναδεικνύεται από αυτήν την εξέλιξη, είναι ότι προκύπτει πλέον θέμα δημοκρατίας, στη λειτουργία και λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

   Οι ευθύνες του Δημάρχου, της προέδρου και της πλειοψηφίας είναι τεράστιες, γιατί κουρελιάζουν κάθε έννοια δημοκρατίας, μέσω ενός αυταρχισμού που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

   Εδώ μιλάμε – κι εμείς έγκαιρα προεκλογικά είχαμε προειδοποιήσει – για προσπάθεια εγκαθίδρυσης αυτοκρατορίας που θέλει να επιβάλει στη Λευκάδα (και με το έτσι θέλω), τις κυβερνητικές πολιτικές και πρακτικές.

Τι τους διαφεύγει;

   Το δίδαγμα της ιστορίας, ότι δηλαδή οι αυτοκρατορίες, καταρρέουν σε μια νύκτα.

   Σε κάθε περίπτωση, για ένα να είναι σίγουροι. Σε όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, θα μας βρουν απέναντί τους.

Λευκάδα, 18 Οκτωβρίου 2011                      Κων/νος Δρακονταειδής

                                                                                Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης

                                                                                    «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 Υ.Γ. 1: Ο κ. Δήμαρχος γνώριζε ότι την Τετάρτη και Πέμπτη (19 &20/1011) , οι εργαζόμενοι όλης της χώρας απεργούν (στην πιο σημαντική ίσως απεργία μετά τη μεταπολίτευση), γιατί τους διαλύουν τη ζωή και το μέλλον.

  Φρόντισε λοιπόν να βάλει Δημοτικό Συμβούλιο  την Τετάρτη, μη σεβόμενος και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, αυτόν τον αγώνα των εργαζομένων.

   Δείγμα κι αυτό της αντίληψής του.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights