Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

EKTAKTO: Xωρίς φέρυ μπόουτ και πάλι το Μεγανήσι. Δεμένο το “ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ”

Χωρίς  φέρυ μπόουτ το Μεγανήσι λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία της  ΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , έπειτα από παρέμβαση των μελών του ΠΑΜΕ Λευκάδας και την παρεμπόδιση του απόπλου του “Κάπτεν Αριστείδης” σειρά είχε και το  “ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ”, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο Νυδρί, αναμένοντας την απόφαση του σωματείου της ΠΝΟ  (συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα)  για την συνέχιση ή μη της απεργίας σε όλα τα επιβατηγά  πλοία της επικράτειας.

Άκαρπη χαρακτηρίστηκε η χθεσινή συνάντηση του σωματείου με τον υπουργό,  κ. Χρυσοχοϊδη.  Πάραυτα υπάρχουν ελπίδες για τερματισμό της σήμερα τα μεσάνυχτα, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί  με την  τροφοδοσία των νησιών του Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στην γραμμή,  έστω και κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ,  απεργούν διεκδικώντας δίκαια αιτήματα του κλάδου που διαχρονικά είναι ο πιο σίγουρος “αιμοδότης” της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα δε με το «ΒΗΜΑ», από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σχολιάζοντας τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ασθενής οικονομική κατάσταση των εταιρειών πλοιοκτησίας του επιβατηγού μας στόλου επιδεινώνεται καθημερινά από την έλλειψη ρευστότητας, ενώ επιβαρύνεται σημαντικά η οικονομική υπόσταση των εταιρειών από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Δυστυχώς έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες πλοιοκτησίας θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης».

Συμπληρώνει ακόμα πως «εάν πτωχεύσει η επιβατηγός ναυτιλία, η ναυτική ανεργία θα ανέλθει στα ύψη με τραγικά όμως αποτελέσματα για όλους, ναυτικούς, νησιώτες και πλοιοκτησία».

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights