Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Επιτροπή αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού- Ανακοίνωση

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ  χαιρετίζει το λαό της Λευκάδας που για τρίτη συνεχή φορά διατράνωσε ακόμα πιο δυνατά την αντίθεση του στην απόφαση της πλειοψηφίας να ιδιωτικοποιήσει το νερό, παραδίνοντας το για 20 χρόνια στην ΕΥΔΑΠ που πρόκειται να πουληθεί σε ξένο μονοπώλιο.

Πιο πολλοί Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες, έδωσαν  αγωνιστικό παρόν έξω από το παλιό Δημαρχείο την Πέμπτη 6 του Οκτώβρη. Διεμήνυσαν στην Δημοτική πλειοψηφία,  που πιστή στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ  θέλει να μετατρέψει τον Δήμο σε παράρτημα της κυβερνητικής πολιτικής,  ότι δεν θα δεχτούν καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του Δήμου.

Με τις 3.000 υπογραφές το βράδυ της Πέμπτης (μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 4.000 ) οι λευκαδίτικες οικογένειες, είπαν στην πλειοψηφία ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα πολιτικό, νομικό και ηθικό, να συνεχίσει το έγκλημα που ξεκίνησε.

Αυτή η πλειοψηφία για μια ακόμα φορά,  έκλεισε αυτιά και μάτια στην λαϊκή αντίδραση και κατακραυγή όχι όμως και το στόμα της. Προκάλεσε επανειλημμένα τους κατοίκους ( τζαμπατζήδες οι Νυδριώτες, κακοπληρωτές όσοι αντιδρούν  στην ιδιωτικοποίηση κ.α.) .

Στο τέλος  αφού διαπίστωσε  την αδυναμία της  να ξαναψηφιστεί η απόφαση τους, έστησε  φραστικό επεισόδιο  και διέλυσε πραξικοπηματικά την συνεδρίαση.

Προηγούμενα δεν άφησε να ψηφίσουν ούτε οι παριστάμενοι πρόεδροι των Τ.Σ και οι Πάρεδροι.

Η Δημοτική πλειοψηφία δεν είναι ανίκανη να διαχειριστεί το νερό αν το θελήσει.  Είναι ικανότατη. Δεν το κάνει όμως γιατί θέλουν να προωθήσουν την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, που υλοποιεί στο όνομα του μνημονίου η κυβέρνηση. Γι’ αυτό αύριο θα προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών  τους θεωρούμε ανίκανους αλλά ικανότατους εκφραστές.

Προειδοποιούμε τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία ότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ θα συνεχίσει τον αγώνα και θα διευρύνεται καθημερινά και οι χιλιάδες υπογραφές θα γίνουν ποτάμι και θα τους πνίξουν.

Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε τους όρους της ιδιωτικοποίησης.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Δεν θα επιλέξουμε μικρότερο χαράτσι στο νερό

ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ

Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί  με όλες τις μορφές ενάντια σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

 

Δείτε το κείμενο καταγγελίας των παριστάμενων παρέδρων κατά της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επίσημη πρώτη για τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Μεγανησίου

Στην πρώτη του  συνέλευση ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος  Μεγανησίου Από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights