Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Μαΐου 2024

“Βόμβα” του δημάρχου Λευκάδας Κ. Αραβανή: “Υπάρχουν λεφτά για ιχθυοκαλλιέργειες…”

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται προσκεκλημένος του Ευρωβουλευτή  του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Σταυρακάκη  μαζί με δημάρχους των μικρών νησιών και τον  δήμαρχο Μεγανησίου  κ.  Στάθη Ζαβιτσάνο σε συνέντευξή του δήλωσε: “Για το θέμα  των ιχθυοκαλλιεργειών υπάρχουν χρήματα αλλά πρέπει με μεγάλη προσοχή να το αντιμετωπίσουμε για τα νησιά μας, για τις δικές μας περιοχές, όπου δεν συνάδει η τουριστική ανάπυξη, σ΄έναν όρμο, σ΄έναν κόλπο με μια ξενοδοχειακή μονάδα μαζί με μια  ιχθυοκαλλιέργεια“.

Το αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρει:

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες βρέθηκε αντιπροσωπεία του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Σταυρακάκη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία Μαρία Δαμανάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για βασικές διαδικασίες λήψεως αποφάσεων και διαμόρφωσης πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις με Ευρωβουλευτές και στελέχη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κώστας Αραβανής, ο οποίος μιλώντας στο cityVoice.gr έκανε λόγο για ξεκάθαρη ευθύνη του κρατικού μηχανισμού στην αξιοποίηση των πόρων της Ε.Ε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων για τα μικρά νησιά.

«Οι μηχανισμοί θα πρέπει να προωθήσουν πιο γρήγορες διαδικασίες να καταπολεμηθούν τα όποια προβλήματα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη. Χρήματα υπάρχουν και για τις ιχθυοκαλλιέργιες καθώς και για τα σκουπίδια, έχουμε φτάσει στα όρια δεν είναι δυνατόν γραφειοκρατικές διαδικασίες να μπλοκάρουν την αξιοποίηση», ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αποδοθούν τα πρόστιμα και να δημοπρατηθούν τα έργα. «Θα πρέπει να κοστολογηθεί το ελάχιστο δυνατό που απαιτείται για να λειτουργήσουν τα μικρά νησία στις ελάχιστες δυνατές υποδομές».

Ο κ. Αραβανής ανέφερε τέλος, πως ο Δήμος Λευκάδας έκανε πρόταση προκειμένου να υπάρξει απευθείας σύνδεση Καλάμου και Καστού με την Λευκάδα, και μάλιστα με επιδότηση του Δήμου της τάξεως των 20-25 χιλ. ευρώ ετησίως, κάτι που όπως υπογράμμισε δυστυχώς κρίθηκε ως μη επιλέξιμη δαπάνη.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ : cityvoice.gr

Nα σημειωθεί  ότι σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο δήμαρχος Λευκάδας στην Επίτροπο Αλιείας, τέθηκε και το ζήτημα της κατάργησης της βιντζότρατας, για το οποίο δεν υπήρξε καμμιά απάντηση και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά μιας που τράτα και ιχθυοκαλλιέργεια δεν πάνε μαζί. Επίσης, πρέπει κάποιος να κάνει τον “διαιτητή”, μήπως και η μια επιχείρηση παρενοχλήσει τα συμφέροντα της άλλης, γι΄ αυτό όπου υπάρχουν ξενοδοχεία δεν μπορούν να υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες

Ζήτω λοιπόν ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός της  Ευρωπαϊκής ενώσεως, υπέρ του fast truck  όλοι και ποιός νοιάζεται για τους τόννους των αντιβιοτικών που χύνονται στην θάλασσα και τα χιλιάδες ψαράκια που θανατώνονται για να ριχτούν ως τροφή στα κλουβιά. Αλλά το ωραίο ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής μας το φύλαξε για το τέλος: ” Ως δήμος Λευκάδας μας ανήκουν τα δύο νησιά Κάλαμος και Καστός ζητήσαμε από δικά μας χρήματα, από χρήματα του δήμου, να επιδοτήσουμε ,να πληρώσουμε με ένα ποσό 20-25000 ευρώ ετησίως για να έχουμε την απευθείας σύνδεση αυτών των νησιών με τον δήμο μας με το κέντρο εκεί που οι δημότες μας Καλάμου και Καστού έρχονται για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, δυστυχώς  κρίθηκε ως μη επιλέξιμη δαπάνη“.

Αυτή κύριοι είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τους δημότες! Η πιό κυνική παραδοχή σε μία φράση: “δυστυχώς κρίθηκε ως μη επιλέξιμη δαπάνη” !

ΥΓ :  Με αγωνία περιμένουμε και την επιστροφή του δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου για να δούμε εάν άλλαξε κάτι σε σχέση με το Μεγανήσι…

Διαβάστε κι αυτό να δείτε πως “δένουν” όλα: «Φαστ τρακ» χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση εναρμονισμένη με τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου από το ΥΠΕΚΑ. Καταργούνται Εθνικό Χωροταξικό και Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δείτε σχετικά : Τ ους Δήμους  Μεγανησίου και Λευκάδας «καρφώνει» η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Φωτ. (slide):  MYLEFKADA

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights