Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Οκτωβρίου 2023

Απάντηση της ΠΕ Λευκάδας σε καταγγελία του προέδρου της Τ.Κ Σπαρτοχωρίου για τα ανεπιτήρητα

Υποχρέωση του δήμου Μεγανησίου η περισυλλογή των ζώων που βρίσκονται εκτός σταυλικής εγκατάστασης, εκεί  ν’ απευθυνθείτε!

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε καταγγελία ΣΧΕΤ.: Η από 2-3-2023 καταγγελία

Κατόπιν της παραπάνω σχετικής καταγγελίας, σας ενημερώνουμε ότι

 Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 4056/12 (ΦΕΚ 52/Α) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

1. Ανεπιτήρητο παραγωγικό ζώο είναι το βοοειδές ή προβατοειδές ή αιγοειδές που βρίσκεται εκτός της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης του ιδιοκτήτη του, συμπεριλαμβανομένου του βοσκοτόπου αυτής, άνευ επιτήρησης και το οποίο φέρει ή δεν φέρει σήμανση

2. Οι δήμοι της χώρας υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκποίηση ή σφαγή ή επιστροφή τους στον ιδιοκτήτη τους Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Δήμος Μεγανησίου έχει την υποχρέωση να περισυλλέξει τα βοοειδή που περιφέρονται εκτός σταβλικής εγκατάστασης και εκτός βοσκοτόπων.

Επειδή ο Δήμος Μεγανησίου βρίσκεται στους αποδέκτες της καταγγελίας και οι καταγγέλλοντες εξουσιοδοτούν τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτοχωρίου, Δήμου Μεγανησίου, να υποβάλλει την καταγγελία, θεωρούμε πλεονασμό να αποστείλουμε σε αυτόν την καταγγελία λόγω αρμοδιότητας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights