Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Αποκλειστικό: Τ΄αποτελέσματα του Δημοσιονομικού Ελέγχου του δήμου Μεγανησίου για το 2020

Τα ευρήματα , οι παρατηρήσεις για τον δήμο Μεγανησίου κι άλλους 123 φορείς που ελέγχθηκαν

Κατά την ελεγκτική περίοδο 01.07.2021 έως 30.06.2022 εκδόθηκαν εκατόν είκοσι τέσσερις (124) αποφάσεις σύστασης ελεγκτικών ομάδων για τη διενέργεια ισάριθμων τακτικών διαχειριστικών ελέγχων.

Οι ελεγχόμενοι φορείς επελέγησαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 του Ν.3492/2006, κατόπιν συνδυασμού μοντέλου ανάλυσης κινδύνου και της χρήσης γεωγραφικών κριτηρίων με την εξής μεθοδολογία: κατηγοριοποίηση των φορέων σε 8 ομάδες με ομοειδή χαρακτηριστικά και βαθμολόγησή τους στη βάση 5 κριτηρίων εγγενούς κινδύνου (Risks): Έσοδα – Επιχορηγήσεις – Δαπάνες Μισθοδοσίας –Συνολικές Δαπάνες – Ληξιπρόθεσμες Υποχρεώσεις.

Επισημαίνεται επίσης, ότι ο έλεγχος δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), εξαιρέθηκε από το πεδίο ελέγχου της δειγματοληψίας, καθόσον οι δαπάνες του συγχρηματοδοτούμενου Π.Δ.Ε., ελέγχονται στο πλαίσιο της διασφάλισης της ορθής λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Ε.Π.) από τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων (Γ.Δ.Ε.Σ.Π.), αφού τα συγχρηματοδοτούμενα έργα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του Π.Δ.Ε. για το έτος αναφοράς 2020.

Από τους ανωτέρω ελέγχους που διενεργήθηκαν κατά την ελεγκτική περίοδο 01.07.2021 – 30.06.2022 έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα τριάντα οκτώ (38) τακτικών ελέγχων, ενώ άλλες σαράντα έξι προσωρινές εκθέσεις ελέγχων έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στο στάδιο της υποβολής αντιρρήσεων από τους ελεγχόμενους φορείς ή της εξέτασης των αντιρρήσεων από την Ε.Σ.ΕΛ. Οι υπόλοιποι σαράντα (40) έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.

Βάσει των στοιχείων των διενεργηθέντων ελέγχων για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον η προσωρινή έκθεση, τα ευρήματα κατατάσσουν τον δήμο Μεγανησίου  στο μέσο όρο της πλειοψηφίας των ελεγχόμενων δήμων.

Βάσει του παρακατω πίνακα από τα 20 ευρήματα,

Δέκα χαρακτηρίστηκαν ουσιώδη και δέκα μη ουσιώδη

Σε   έγγραφο που εστάλη στον δήμο Μεγανησίου, επισημαίνονται αναλυτικά οι παρατηρήσεις και ήδη η οικονομική υπηρεσία εργάζεται συστηματικά προς την κατεύθυνση συμμόρφωσής βάσει των υποδειξεων.

Δείτε την έκθεση ελέγχου εδώ

Το meganisinews είχε αναφερθεί στον έλεγχο με άρθρο του :

Άνοιξαν οι “ασκοί του Αιόλου” : Τριμελής επιτροπή ελέγχου στέλνει το Υπουργείο Οικονομικών

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η ΚΕΔΕ ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Σε συνέχεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights