Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Ενοικίαση του Τουριστικού Περιπτέρου: Θορυβημένη η ΔΕΕΠ Λευκάδας απο τις τελευταίες εξελίξεις

Προσπαθούν να τα “μαζέψουν” οι πρωτεργάτες της παραχώρησης, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον. Τα νόμιμα και συμφωνηθέντα ζητεί να τηρηθούν  η   ανάδοχος εταιρεία

Η ανακοίνωση-θέση  της ΔΕΕΠ Λευκάδας  της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία , η παράταξη μας σαν πολιτικός οργανισμός ήταν και θα είναι πάντα  υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των επενδύσεων με τον όρο ότι δεν διαταράσσεται η κοινωνική συνοχή,  έχοντας  ορθή λειτουργία των θεσμών και εφαρμογή της νομιμότητας .

Η ελεύθερη έκφραση της άποψης ενός πολίτη δεν πρέπει να αποτρέπεται με εφαρμογή μεθόδων εκφοβισμού και εξόντωσης ειδικά όταν η πρόθεση είναι ανιδιοτελής και εκφράζει την πλειονότητα της κοινωνίας , όπου τελικά όπως αναφέρει και ο θυμόσοφος λαός μας η φωνή λαού γίνεται οργή Θεού .

Σήμερα τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου με την αρωγή της ευνομούμενης Πολιτείας θα δώσει τέλος σε αυτή την κοινωνική αναταραχή .”

Η νέα ανακοίνωση της ΝΟΤΙΟΝ ΑΕ

“Σε συνέχεια τοποθετήσεων που έχουν δημοσιευτεί από φορείς της Λευκάδας όπου γίνεται λόγος για κοινωνική αναστάτωση, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω :

  • Οι ενέργειες στις οποίες έχουμε προχωρήσει, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μεθόδους εκφοβισμού και εξόντωσης, όπως ορισμένοι προσπαθούν να τις παρουσιάσουν.
  • Το αναφαίρετο δικαίωμα της εταιρείας να προστατεύσει μέσω της νομικής οδού τη φήμη, το κύρος και την αξιοπιστία της, από ύβρεις και ψεύδη, είναι δυστυχώς ο μοναδικός θεσμικά εφικτός τρόπος για εμάς.
  • Χαρακτηρισμοί, όπως «πορνεία, βιζιτούδες και τι άλλο τα συνοδεύει …» που δημόσια διατυπώθηκαν στην προσπάθεια κάποιων να δυσφημίσουν μια εταιρεία με διεθνή αναγνώριση, είχαμε την ελπίδα ότι θα είχαν καταδικαστεί από τους φορείς της Λευκάδας.
  • Ψεύδη, όπως οι αναφορές σε «πώληση του Κάστρουκαταστρατήγηση αποφάσεων του ΚΑΣ» κλπ, με στόχο μέσα από την παραπληροφόρηση να διαμορφωθεί μαζικά αρνητικό κλίμα στην Λευκάδα, πιστεύαμε ότι θα είχαν διαψευστεί από εκείνους που ξεκίνησαν, δρομολόγησαν, συνέχισαν και έφτασαν μέχρι το τελευταίο στάδιο την διαδικασία του διαγωνισμού.

Δυστυχώς όμως, εκείνοι που όφειλαν να προστατεύσουν πρωτίστως τις δικές τους καθόλα νόμιμες διαδικασίες, καθώς και την εταιρεία μας η οποία συμμετείχε σε αυτές με απόλυτα διαφανείς και νόμιμες ενέργειες, δεν το έπραξαν, με αποτέλεσμα να υποστούμε όλη αυτή την λασπολογία.

Δηλώνουμε απερίφραστα, ότι εφόσον ανακληθούν δημόσια όσα συκοφαντικά ειπώθηκαν σε βάρος της εταιρείας, έχουμε την πρόθεση να αποσυρθούμε από τις νομικές διαδικασίες.

Η εταιρεία μας, δεν είχε και δεν έχει καμιά απολύτως πρόθεση να διαταράξει την συνοχή της τοπικής κοινωνίας και άλλωστε έχουμε δηλώσει ότι είμαστε θετικοί σε κάθε καλόπιστο διάλογο.

Κλείνοντας, καλούμε τους επίσημους φορείς που εμπλέκονται στην διαδικασία να προχωρήσουν άμεσα –όπως οφείλουν- στις απαιτούμενες από αυτούς ενέργειες ολοκλήρωσης της παραχώρησης ώστε να καταστεί δυνατή – πάντα σε καθεστώς νομιμότητας – η έναρξη υλοποίησης της επένδυσης, που μόνο θετικά δεδομένα μπορεί να παρέχει στο νησί και που πολύ σύντομα αυτό θα είναι αντιληπτό ακόμα και στους πιο κακόπιστους.”

Τι είπε ο δήμαρχος Λευκάδας  πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβουλιο:

Ο δήμαρχος Λευκάδας ξεκίνησε την τοποθέτηση του από την τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Αυγούστου  έχουν μεσολαβήσει αρκετά πράγματα.

“Ο ομιλών έχοντας την υπέρτατη υποχρέωση είναι εκτέλεση του δημοτικού συμβουλίου, ανεξαρτήτως από ποιον προτάθηκε και ποιοι το υπερψήφισαν, η οποία πρόταση είχε να κάνει με τον έλεγχο της εγκριθείσας τελικής πρότασης του αναδόχου που είχε πάρει και την έγκριση από το ΚΕΣΑ από τις υπηρεσίες του δήμου, νομική υπηρεσία, διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι σύμφωνη με την 1469 16-10-2017 διακηρύξεις ανάδειξης πλειοδότη.

Ο Δήμος Λευκάδας αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες  τις οποίες προέβη για να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

“Σύστησα μία ομάδα εργασίας απαρτιζόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, ένα νομικό, αρχιτέκτονα, πολιτικό μηχανικό και γραμματειακή υποστήριξη.

Ταυτόχρονα απέστειλα έγγραφο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,  στο οποίο υπουργείο είχε αποσταλεί από το  δημοτικό λιμενικό ταμείο εδώ και αρκετούς μήνες η αίτηση για την έγκριση της παραχώρησης.

Στο δικό μου έγγραφο ζητούσα από το υπουργείο να αναστείλει τη διαδικασία έγκρισης, έως ότου υπάρξει νεότερη επικοινωνία, δηλαδή έως ότου ολοκληρωθεί η δουλειά από την ομάδα εργασίας.

Εάν και εφόσον διαπιστώσει αποκλίσεις από τη διαδικασία να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που ήταν η εκ νέου σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, με την προτροπή προς το δημοτικό λιμενικό ταμείο, για την ανάκληση της απόφασης για την παραχώρηση.

Από τη στιγμή που έγιναν αυτές οι ενέργειες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και εμένα προσωπικά, γίναμε μάρτυρες αρκετών εξωδίκων και άλλων νομικών ενεργειών από την πλευρά της εταιρείας πού έχει την καταρχήν έγκριση για την υλοποίηση της επένδυσης.

Θα αναφερθώ αναλυτικά σε αυτά τα εξώδικα, αφού κάνω ειδική αναφορά ότι δύο δημότισες  της Λευκάδας η κ. Όπη Γεωργίου για τα λεγόμενά της εντός του δημοτικού συμβουλίου στη συζήτηση της 30ης Αυγούστου και μιας άλλης δημότισας μας της Ελένης Κατωπόδη για τοποθετήσεις που έκανε στην προσωπική της σελίδα.

Οι δύο αυτές συμπολίτισσες έλαβαν αγωγές από την συγκεκριμένη εταιρεία, στο πλαίσιο κατά την εταιρεία δυσφήμησης της συγκεκριμένης εταιρείας και αξιώνοντας ένα ασύλληπτα μεγάλο ποσό.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την δημοτική αρχή και γενικότερα από την κοινωνία της Λευκάδας, προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης.

Δίνοντας όπως είπε χαρακτηριστικά την πραγματική εικόνα για τις ενέργειες που κάνει η εταιρεία εναντίον του δήμου και του δημάρχου.

“Στις 16-10 λάβαμε το πρώτο εξώδικο όπου όπως αναφέρει ότι ο δήμος χωρίς να έχει αρμοδιότητα παρενέβη στη διαδικασία παραχώρησης, πήρε την απόφαση του Αυγούστου και στη συνέχεια ο δήμαρχος Λευκάδας πήρε την απόφαση με την οποία σύστησε την ομάδα εργασίας.

“Παρεισέφρησα” σύμφωνα με την εταιρία  στην όλη διαδικασία χωρίς καμία αρμοδιότητα, καθώς απέστειλα και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το έγγραφο το οποίο πάγωσε ουσιαστικά την όλη διαδικασία.

Για αυτούς τους λόγους η εταιρεία ζητά να απέχω εγώ από την οποιαδήποτε ενέργεια που υπερβαίνει τις αρμοδιότητες μου και τα καθήκοντά μου, να λαμβάνει γνώση η εταιρεία για κάθε ενέργεια την οποία προβαίνουμε και να τους καλέσουμε να ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά της ακρόασης.

Κάποιες μέρες μετά λαμβάνουμε μία δεύτερη εξώδικη δίωξη, προς τον Δήμο Λευκάδας και τα μέλη της επιτροπής εργασίας.

Εκεί γίνεται εκτενή αναφορά ότι κακώς δεν τους έχουμε ζητήσει να παρευρεθούν στις συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής, δεν τους κοινοποιούμε τα τεκταινόμενα σε συνεδριάσεις και μία άλλη σειρά πραγμάτων.

Για αυτό το λόγο ζητούν  από εμένα και από τα μέλη της ομάδας εργασίας να απέχουμε από κάθε παράνομη ενέργεια οδηγεί στην οποιαδήποτε βλάβη προκύψει στην εταιρεία, να τους ενημερώνουμε για τις ενέργειες που έχουμε κάνει, να κοινοποιούμε κάθε έγγραφο που αναφέρεται στην εταιρεία και να κληθούν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά της ακρόασης ώστε να τοποθετηθούν όπως κρίνουν.

Το πρώτο εξώδικο το αγνόησα, το δεύτερο εξώδικο απαντήθηκε από τον συντονιστή της ομάδας εργασίας δικηγόρο κύριο Μασούρα με τον δέοντα τρόπο κι όλα αυτά θα τα δώσω στη δημοσιότητα.

Προφανώς ήμουν γνώστης του εξώδικου και κλείνουμε ” σας καλούμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στους ισχυρισμούς σας, καθώς επανάληψη αστήρικτων διάβασε μόνο αιτιάσεων στο μέλλον θα οδηγήσει σε άσκηση του εκ του νόμου δικαιωμάτων μας”

Στο ενδιάμεσο η ομάδα εργασίας, ζήτησε παράταση των εργασιών. Αντιλαμβάνεστε ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επιπόλαια και αναφέρομαι σε ότι αφορά τη δημοτική αρχή.

Η επιτροπή ζήτησε παράταση ένα μήνα, δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους και η εκτίμηση στην οποία μπορώ να προβώ είναι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας κατά πάσα πιθανότητα, είτε αρχές της άλλης θα παραδώσουν την γνωμοδότηση τους και αναλόγως όπως έχω δεσμευτεί θα πράξω.

Στις 5-10-2022 δεχόμαστε ένα έγγραφο από την αποκεντρωμένη διοίκηση το παράρτημα της Λευκάδας, όπου μας αναφέρει ότι έχει γίνει προσφυγή της εταιρείας κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας, όπου μας κοινοποιούν τα έγγραφα και ζητούν τις απόψεις μας.

“Πάμε τώρα στην ειδική διοικητική προσφυγή που γίνεται ενώπιον του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης, για τους μη μυημένους να πούμε ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ελέγχονται από την αποκεντρωμένη διοίκηση, όπως επίσης και η στάση τόσο του δημάρχου όσο και των δημοτικών συμβούλων ελέγχονται από τον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης που λογοδοτεί απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Έχουμε την ειδική διοικητική προσφυγή, η οποία στρέφεται κατά της συγκεκριμένης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στις 30-08-2022 και κατά τις αποφάσεις του δημάρχου αναφορικά με τη σύσταση ομάδας εργασίας του δήμου Λευκάδας, με αντικείμενο την σύσταση πορίσματος σχετικά με την διαδικασία παραχώρησης του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Λευκάδας.

Με έντονα γράμματα αναφέρεται πως το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμος Λευκάδας δεν διαθέτει καμία αρμοδιότητα σύμφωνα με την εταιρεία, εμπλοκής και λήψης αποφάσεων στη λήψη παραχώρησης καθώς αυτή πραγματοποιείται με απόφαση του Δημοτικού λιμενικού ταμείου, το οποίο αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διαθέτει διοικητική και υπηρεσιακή αυτοτέλεια.

Για τους λόγους αυτούς η εταιρεία αιτείται προς τον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης, στην ακύρωση τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε στις 30 Αυγούστου, την ακύρωση της απόφασης του δημάρχου Λευκάδας αναφορικά με τη σύσταση ομάδας εργασίας του δήμου Λευκάδας, αποτελούμενη από τρία πρόσωπα προσωπικής του επιλογής, με αντικείμενο την σύσταση πορίσματος σχετικά με την διαδικασία παραχώρησης.

Επίσης ζητάει τον έλεγχο τυχόν πειθαρχικών παραβάσεων του δημάρχου Λευκάδας και των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Μέχρι εδώ όλα καλά θα πω, όποιος θεωρεί ότι έχει έννομο συμφέρον από μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έχει δικαίωμα να ζητήσει να την προσβάλει και να αποφασίσει η Αποκεντρωμένη.

Εδώ όμως έχει γίνει και ένα βήμα παραπέρα με την εταιρεία να ζητάει τον έλεγχο πειθαρχικών παραβάσεων του δημάρχου και των μελών του Δημοτικού συμβουλίου που ψήφισαν την απόφαση της 30-08.

Την ίδια ημέρα μας ενημερώνει η Αποκεντρωμένη ότι υπάρχει και μία αναφορά της ανώνυμης εταιρείας με το συγκεκριμένο όνομα, ενώπιον του συντονιστή, κατά του δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού, για την υποβολή αιτήματος σχετικά με το έγγραφο που υπέβαλε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής περί μη εγκρίσεως του αιτήματος του Δημοτικού λιμενικού ταμείου σχετικά με τις αποφάσεις παραχώρησης και δεύτερον με την απόφασή μου αναφορικά με την σύσταση ομάδας εργασίας του δήμου Λευκάδας που αναφέραμε προηγουμένως.

Για τους λόγους αυτούς και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αιτούμαστε τον έλεγχο νομιμότητας του δημάρχου Λευκάδας προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να μη γίνει δεκτό το αίτημα του Δημοτικού λιμενικού ταμείου, τον έλεγχο νομιμότητας τις αποφάσεις του δημάρχου Λευκάδας αναφορικά με τη σύσταση της ομάδας εργασίας και το πιο σημαντικό των τυχόν πειθαρχικών παραβάσεων του δημάρχου Λευκάδας, ο οποίος κάθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και χωρίς κανένα νομοθετικό έρεισμα προέβη στην υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, προκειμένου να μη γίνει Δεκτό το αίτημα του Δημοτικού λιμενικού ταμείου που γινόταν αναφορά στις αποφάσεις παραχώρησης.

Επιπροσθέτως προέβη στην ανάθεση πορίσματος σε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τρία πρόσωπα προσωπικής του επιλογής σχετικά με τη διαδικασία παραχώρησης που αποτελεί αρμοδιότητα του Δημοτικού λιμενικού ταμείου και του  υπουργείου.

Αντιλαμβάνεστε ότι στην δεύτερη αναφορά η στοχοποίηση είναι καθαρά του δημάρχου και ζητούν από τον πολιτικό του προϊστάμενο τυχόν πειθαρχικές παραβάσεις.

Μέσα στα έγγραφα τα οποία μας κοινοποίησε η αποκεντρωμένη διοίκηση, όπου ήταν προς εμάς για να απαντήσουμε, πού ήταν η ειδική διοικητική προσφυγή που σας ανέφερα, η αναφορά κατά του δημάρχου Λευκάδας που σας ανέφερα, ήταν η απόφασή του κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου, καθώς και ένα ενημερωτικό σημείωμα.

Το συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα δώσαμε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους πριν περίπου 2 ώρες, δεν έχει ούτε αποδέκτη, ούτε παραλήπτη ούτε ημερομηνία και έχει την ένδειξη ενημερωτικό σημείωμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το δημοτικό λιμενικό ταμείο Λευκάδας το 2017, προκήρυξε διαγωνισμό για την παραχώρηση χρήσης του τουριστικού περιπτέρου στην θέση κάστρο. Η εταιρεία μας ανακηρύχθηκε πλειοδότης το 2020 και εκδόθηκε η σχετική απόφαση του Δημοτικού λιμενικού ταμείου η οποία επικαιροποιήθηκε το 2021.

Η απόφαση αυτή βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης της από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Μετά από αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν σε τοπικό επίπεδο, από αριστερές οργανώσεις, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ κτλ, ο δήμαρχος Λευκάδας, προσβλέποντας σε πιθανά εκλογικά οφέλη, επιδιώκει την καθυστέρηση της έγκρισης του Υπουργείου και απέστειλε παράτυπα σχετική επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, παρακάμπτοντας με τρόπο παράνομο, στην απόλυτη αυτοτέλεια του Δημοτικού λιμενικού ταμείου που είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Επιπλέον συνέστησε με τρόπο αυθαίρετο και εκτός κάθε προβλεπόμενης τυπικής διαδικασίας μία επιτροπή, με αντικείμενο να κρίνει αυτή εάν έχουν ακολουθηθεί ορθές διαδικασίες, σχετικά με τη διαδικασία παρακάμπτοντας και πάλι το δημοτικό λιμενικό ταμείο και υποδεικνύοντας το δήμο  ουσιαστικά με παράνομο τρόπο, ως απόλυτο κύριο των χειρισμών.

Από την εταιρεία μας υποβλήθηκαν προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων τα συνημμένα έγγραφα, αναφορά και προσφυγή προκειμένου να κριθεί η έκνομη ενέργεια του δημάρχου Λευκάδας.

Το έγγραφο κλείνει με την αναφορά ότι οι πρόσφυγες μας θα πρέπει να κριθούν από τον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων, για να πιστοποιηθούν η αυτονόητα, παράνομες ενέργειες του δημάρχου Λευκάδας, ώστε να δρομολογηθεί άμεσα η ακύρωσή τους.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αυτό το κείμενο δεν το υπογράφει κανείς είναι μέσα στο σύνολο των εγγράφων όπου ο δήμος Λευκάδας στο κεντρικό του πρωτόκολλο έλαβε γνώση μαζί με τα άλλα έγγραφα που σας διάβασα.

Τώρα ποια μπορεί να είναι η διαδρομή του εγγράφου, ποιος μπορεί να είναι ο αποδέκτης νομίζω ότι αρκετά καλά Ελληνικά μιλάμε όλοι και μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

“Εάν ήταν άλλος στη θέση μου και με την τροπή που έχει πάρει το θέμα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ανεβοκατέβαινε την κεντρική αγορά και θα το έκανε φεϊγ βολάν.

Εγώ προτίμησα παρότι ακούω τα εξ αμάξης να κινηθώ θεσμικά και να τα παρουσιάσω για πρώτη φορά σήμερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα υπήρχε η απάντηση από την πλευρά του δήμου, ως οφείλαμε, γιατί είχα δεχτεί και τα σχετικά τηλέφωνα προκειμένου να απαντήσουμε, με μία σειρά εγγράφων, με τα οποία αντικρούουμε τις προσφυγές της εταιρείας και προς πιέζοντας τη θέση Τόσο των δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου.

Επίσης και την δεύτερη σε σχέση με την αναφορά που εκ των πραγμάτων οφειλα να υπερασπιστώ την θέση μου.

Αναφορικά με το έγγραφο  με την ένδειξη ενημερωτικό σημείωμα το οποίο δεν έχει τα χαρακτηριστικά επίσημα έγγραφα, όπως αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε ημερομηνία και αποστολέα, παραλήπτη, υπογραφή και σφραγίδα, ζητάω να μας αποσταλούν επιπλέον στοιχεία από αυτό.

Ειδικότερα το πώς περιήλθε στην υπηρεσία σας και ποια η σκοπιμότητα του.

Επειδή γίνονται επί προσωπικού αναφορές, υπαινιγμοί, υποδείξεις και συστάσεις επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια μας.

Αυτή ήταν η απάντηση του δήμου Λευκάδας σήμερα.

Έκρινα σκόπιμο ότι όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζετε έτσι ώστε να διαμορφώσετε και εσείς μία καλύτερη εικόνα για την όλη πορεία του θέματος του Κάστρου, που είναι γεγονός αναμφισβήτητο ανεξάρτητα από ποια πλευρά το βλέπει ο καθένας μας σχετικά με την υλοποίηση έχει αναστατώσει τη μικρή μας κοινωνία.

Αυτό νομίζω ότι είναι αναμφισβήτητο και ανεξάρτητα με το ποια είναι η θέση του καθενός για τη συγκεκριμένη αξιοποίηση.

Στο τέλος της τοποθέτησης του διάβασε το ψήφισμα  της δημοτικής αρχής.

Η τοπική εξουσία είναι υποχρεωμένη στο πλαίσιο των καθηκόντων της, να αφουγκράζεται τους ενεργούς πολίτες ιδιαίτερα όταν υπερασπίζεται δημόσια αγαθά και συνταγματικά δικαιώματα.

Οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης δημοτών που εκφράζονται στο ανώτατο συλλογικό όργανο του δήμου το δημοτικό συμβούλιο, είναι καταδικαστέα.

Συμπαραστεκόμαστε στις δύο συνδημότισσες μας που είτε ήταν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης αυγούστου του 2022, είτε τοποθετήθηκαν με άλλο τρόπο δημόσια για το θέμα και αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια ελεύθερης καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, στην Ελεύθερη έκφραση μέσω της άσκησης αγωγών.

Αναφορικά με τις κινήσεις της εν λόγω εταιρείας να ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο το Δήμαρχο, για τις ενέργειες του και των μελών του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη απόφασης την 30-08-2022 εκφράζουμε την υποστήριξη μας για την ανεμπόδιστη έκφραση τους, καθώς και τις ενέργειες τους, που στόχο έχουν την προστασία το συμφέρον του τόπου, που υπηρετούν από τις θέσεις ευθύνης τους στις οποίες τους Ανέδειξε ο λαός Λευκάδας.(πηγή lefkada today)

Εμείς δεν θ’ αποφύγουμε να πάρουμε θέση  στρουκαθημηλίζοντας, αφήνοντας τους άλλους “να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά”.  Άλλωστε η θέση μας και η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια είναι υπέρ της  υγιής εκμετάλλευσης από το Δήμο , προς όφελος των δημοτών. Ωστόσο  τό ίδιο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που αποφάσισε με αυτούς τους όρους επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (2018)  την παραχώρηση και η μετέπειτα διάδοχοί του αποδεικνύονται ανεπαρκείς σε μια τέτοια προοπτική.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών μας , θα σας αναφέρουμε ότι πέντε χρόνια τώρα δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ από τις πανάκριβες θαλαμηγούς που ελλιμενίζονται στο Μεγανήσι. Οι μόνοι που πληρώνουν είναι οι ψαράδες!

Επίσης η πλειοψηφία όσων αντιτίθενται σήμερα  στην παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου, μέσω των τελευταίων εκλογών συγκατατέθηκαν σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση, τόσο σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η ίδια πολιτική μέσω της παραχώρησης δημοσίων χώρων και δη παραλιών εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια σε όλη την Λευκάδα, δεν υπάρχει πουθενά σε παραλία τετραγωνικό ακάλυπτο χωρίς  ξαπλώστρες!

Τώρα εάν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και πήρε αυτή την δυσάρεστη τροπή το όλο θέμα, ένα έχουμε να πούμε, όσο δεν αποφασίζουμε ριζικές και εκ βάθρων αλλαγές προσώπων και νοοτροπιών , είναι η μοίρα μας  να “κυλιόμαστε στην λάσπη!”

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εκλογομαγειρέματα 5…

Οι ίντριγκες και τα “παρασκήνια” έχουν πάρει την θέση των θέσεων, των προγραμμάτων και των πολιτικών στην πιο δύσκολη ιστορικά περίοδο για τη Λευκάδα και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights