Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

H Γερμανία στέλνει βαριά όπλα στην Ουκρανία και παράλληλα ανοίγει τα καταφύγια

Η υπουργός εσωτερικών Nancy Faeser καλεί του Γερμανούς να έχουν επάρκεια τροφίμων για τουλάχιστον δέκα ημέρες!

Βλάβες ρεύματος, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, έλλειψη  αγαθών:

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι πολίτες στη Γερμανία θα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι για μια κρίση. Ως εκ τούτου, η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser συμβουλεύει όχι μόνο  να είναι προετοιμασμένοι αλλά να προμηθεύονται τρόφιμα για χρονικό διάστημα δέκα ημερών!!!

Με φόντο τον πόλεμο της Ουκρανίας, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ συμβουλεύει τους πολίτες να λαμβάνουν προφυλάξεις σε περίπτωση κρίσης. «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές», είπε ο πολιτικός του SPD στην «Handelsblatt».

«Αν το ρεύμα σβήνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή η καθημερινή ζωή περιορίζεται με κάποιον άλλο τρόπο, τότε είναι σίγουρα λογικό να υπάρχει κατάσταση  έκτακτης ανάγκης στο σπίτι». Στο πλαίσιο αυτό, η  Faeser αναφέρθηκε σε λίστα αγαθών που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, απαραίτητα για μακροήμερη διαβίωση από μπακ-άουτ που προκαλείται από  κυβερνοεπίθεση ή κατάρρευση!!!

Οι Πράσινοι θέλουν να χρησιμοποιούν υπόγειους χώρους στάθμευσης ως καταφύγια «Δεν έχουν  προετοιμαστεί επαρκώς» Η GDV προειδοποιεί για τις συνέπειες μιας διακοπής ρεύματος Παράλληλα, η υπουργός τόνισε τη σημασία της πολιτικής προστασίας, στην οποία έδωσε «ύψιστη προτεραιότητα». «Πρέπει να επιταχύνουμε εδώ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου».

Πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες». Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. Υπάρχουν επίσης μερικά που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. «Είναι λογικό αν ενεργοποιήσουμε εκ νέου μερικά από αυτά», είπε η Faeser.

πηγή: ntv-de

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights