Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

H Γερμανία στέλνει βαριά όπλα στην Ουκρανία και παράλληλα ανοίγει τα καταφύγια

Η υπουργός εσωτερικών Nancy Faeser καλεί του Γερμανούς να έχουν επάρκεια τροφίμων για τουλάχιστον δέκα ημέρες!

Βλάβες ρεύματος, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, έλλειψη  αγαθών:

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι πολίτες στη Γερμανία θα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι για μια κρίση. Ως εκ τούτου, η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser συμβουλεύει όχι μόνο  να είναι προετοιμασμένοι αλλά να προμηθεύονται τρόφιμα για χρονικό διάστημα δέκα ημερών!!!

Με φόντο τον πόλεμο της Ουκρανίας, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ συμβουλεύει τους πολίτες να λαμβάνουν προφυλάξεις σε περίπτωση κρίσης. «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές», είπε ο πολιτικός του SPD στην «Handelsblatt».

«Αν το ρεύμα σβήνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή η καθημερινή ζωή περιορίζεται με κάποιον άλλο τρόπο, τότε είναι σίγουρα λογικό να υπάρχει κατάσταση  έκτακτης ανάγκης στο σπίτι». Στο πλαίσιο αυτό, η  Faeser αναφέρθηκε σε λίστα αγαθών που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, απαραίτητα για μακροήμερη διαβίωση από μπακ-άουτ που προκαλείται από  κυβερνοεπίθεση ή κατάρρευση!!!

Οι Πράσινοι θέλουν να χρησιμοποιούν υπόγειους χώρους στάθμευσης ως καταφύγια «Δεν έχουν  προετοιμαστεί επαρκώς» Η GDV προειδοποιεί για τις συνέπειες μιας διακοπής ρεύματος Παράλληλα, η υπουργός τόνισε τη σημασία της πολιτικής προστασίας, στην οποία έδωσε «ύψιστη προτεραιότητα». «Πρέπει να επιταχύνουμε εδώ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου».

Πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες». Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. Υπάρχουν επίσης μερικά που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. «Είναι λογικό αν ενεργοποιήσουμε εκ νέου μερικά από αυτά», είπε η Faeser.

πηγή: ntv-de

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανάκληση της ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

   Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από πρόταση των επικεφαλής των παρατάξεων «Επτανησιακή Αναγέννηση», Γιώργου Καλούδη, «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θόδωρου Γαλιατσάτου […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights