Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

300 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στη Λευκάδα

Τη δημιουργία 37.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους σε τοπικό επίπεδο, σε Κρήτη, Ιόνιο, βόρειο και νότιο Αιγαίο, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 190 εκατ. ευρώ.

Σκοπός προγράμματος

Η υλοποίηση του προγράμματος προβλέπει τη συνεργασία φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ως φορέων απασχόλησης (όπως σωματεία, συνδικαλιστικές και επαγγελματικές ενώσεις, εταιρείες Αστικού Δικαίου) με τους συμπράττοντες φορείς (όπως ενδεικτικά οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τα νομικά τους πρόσωπα, αλλά και κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει δραστηριότητες, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα).

Οι ωφελούμενοι τοποθετούνται στις θέσεις εργασίας από τους συμπράττοντες φορείς που έχουν συνάψει μνημόνια συνεργασίας με τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Κρήτης, οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 2.950 και κατανέμονται ως εξής: στο νομό Ηρακλείου 1.435, στο νομό Ρεθύμνου 402, στο νομό Χανίων 738 και στο νομό Λασιθίου 375.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι ωφελούμενοι ανέρχονται στους 1.700. Από αυτούς 600 θα εργαστούν στο νομό Κέρκυρας, 400 στο νομό Κεφαλληνίας, 400 στο νομό Ζακύνθου και 300 στο νομό Λευκάδας.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε σύνολο 1.700, θα απασχοληθούν 700 στο νομό Λέσβου, 500 στο νομό Χίου και 500 στο νομό Σάμου.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε σύνολο 900 ωφελουμένων, 500 θα απασχοληθούν στο νομό Δωδεκανήσου και 400 στο νομό Κυκλάδων.

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς (κοινωφελείς) τομείς. Για την επιλογή τους ισχύουν συγκεκριμένα αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypakp.gr/neaprogrammata.

Να σημειωθεί πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν προσκλήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ : aftodioikisi.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights