Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Ραδιοφωνική συνέντευξη του δημάρχου Λευκάδας στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 91,6 fm

Προσπάθεια αναστροφής του πολιτικού κλίματος

Η συζήτηση εξαντλήθηκε σε τρία πολιτικά ζητήματα που ο Χαράλαμπος Καλός  απ΄ότι φαίνεται θεωρεί ότι  το τελευταίο διάστημα , έχουν πλήξει την  πολιτική εικόνα.

Α) Το ζήτημα της  διαχείρισης της πανδημίας στην Λευκάδα, όπου υπήρξε έντονη κριτική προς την δημοτική αρχή, για την έλλειψη πληροφόρησης και  ελέγχου της κατάστασης. Ο δήμαρχος Λευκάδας  δήλωσε ικανοποιημένος επειδή έχουν εμβολιαστεί 4000 άνθρωποι στην Λευκάδα, ποσοστό περίπου 15% του πληθυσμού της Λευκάδας, ενώ δεν διευκρίνισε, ποιές κατηγορίες, ποιας ηλικιακής ομάδας, με ποια δόση,την πρώτη ή την δεύτερη. Επίσης δεν έδωσε απάντηση σττο δικό μου ερώτημα , φαντάζομαι και πολλών από εσάς, αφού πηγαίνουν τόσο καλά οι εμβολιασμοί, πως η ηλικιωμένη (79) μητέρα μου  που ανήκει και σε ευπαθής ομάδα , δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα με την πρώτη δόση!

Παράλληλα έδειξε να μην είναι καλά ενημερωμένος για το πότε θα επιστρέψει η Λευκάδα σε μια σχετική κανονικότητα. Ας τον ενημερώσουμε λοιπόν ότι 15 Μάϊου  είτε με μηδεν, είτε με δέκα κρούσματα , η Λευκάδα θ΄ανοίξει.Έχει ζητήσει άνοιγμα της ΜΕΘ για παν ενδεχόμενο, έχει ζητήσει να συσταθεί κσι δεύτερο συνεργείο ΚΟΜΥ που διακαιούται, ώστε να βρίσκεται συνέχεια στο δρόμο με διαγνωστικά τεστ; Έχει σχέδιο για εκείνη την στιγμή ή ευελπιστεί πάλι στην καλή μας τύχη; Γιατί με το που θ΄ανοίξουμε  είναι τέτοιας επιθετικής μορφής οι μεταλλάξεις που δεν θ΄αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού!

Επίσης αναφέρθηκε στα λύματα  των βιολογικών , όπου εξέφρασε την ικανοποίηση του που οι αναλύσεις έδειξαν καθαρούς  τους δύο από τους τρεις βιολογικούς στην Λευκάδα, ωστόσο δεν εξήγησε επαρκώς τι πήγε στραβά και τα ίδια λύματα δεν έδειξαν την έξαρση της επιδημίας εγκαίρως.

Β) ‘Έδωσε στοιχεία ώστε ν΄ αντμετωπίσει  το “πολιτικό άδειασμα ” της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα σχετικά με την χρηματοδότηση του  δρόμου της Λαγκάδας, πρόκειται για την τρίτη “κίτρινη κάρτα” από την Περιφερειάρχη, με πρώτη εκείνη της παραίνεσης ν΄αφήσει τα λόγια και να εκπονήσει τις μελέτες που απαιτούνται για το θέατρο Λευκάδας   και της δεύτερης σχετικά με το οικόπεδο της ΜΟΠΑΚ.

Γ)Υπεραμύνθηκε τις προσλήψεις με τα οκτάμηνα στον δήμο Λευκάδας, τονίζοντας την αναγκαιότητα αυτών , ωστόσο   ουδείς αμφισβήτησε την αναγκαιότητα των προσλήψεων , οι οποίες εφόσον όπως λέει είναι απαραίτητες αναρωτιέται κανείς γιατί όχι μόνιμες τότε, αλλά την διαδικασία και τον τρόπο  που έγιναν αυτές.

Τέλος καλές οι μελέτες , αλλά τι γίνεται με τα ήδη ενταγμένα έργα, τι γίνεται με τον Απόλλωνα, τι γίνεται με το μικρό ιχθυοτροφείο, τι γίνεται με την οικία Ζαμπελίων, τι γίνεται με τον Αβλέμονα, τι γίνεται με την εγκαταλειψη του εγκάρσιου άξονα , τι γίνεται με την ορεινή Λευκάδα, τι γίνεται με την Νότια Λευκάδα, γιατί πολύ φοβάμαι ότι ο πολιτικός χρόνος κυλάει αμείλικτα και δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι λιβανίζοντας την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς έχει εξασφαλίσει πολιτικό μέλλον. Ήδη το έχουν “αδειάσει”,  το έργο που θα παρουσιάσει είναι η μοναδική του ελπίδα να επανεκλεγεί!

Ακούστε όλη την συνέντευξη :

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Mαζί ως το τέλος

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επισπεύδει τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τις 17 έως τις 29 Δεκεμβρίου. Σφιχταγκαλιασμένοι […]

“Σηκώνει το γάντι” ο Γιάννης Μαλακάσης. Απάντηση σε συνέντευξη του Περιφερειάρχη της Π.Ι.Ν. κ. Σπύρου Σπύρου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και τέως Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μαλακάσης, σήκωσε το γάντι και απάντησε στις δηλώσεις Σπύρου (στο Ράδιο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights