Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιανουαρίου 2023

“Αδειάζουν” τον δήμαρχο Μεγανησίου οι πέντε πρωτοκλασάτοι της παράταξής του

Στο ίδιο έργο θεατές . Αντέχει  ο τόπος  τρία χρόνια ακόμα “φαγούρας”,μέχρι  να τελειώσει η θητεία της δημοτικής αρχής;  Τι λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι , τι απαντά ο δήμαρχος. 

Μεγανήσι, 15 Οκτωβρίου 2020
Πολύ πρόσφατα προέκυψε στους κόλπους της Παράταξης και της Δημοτικής μας Ομάδας, σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και συνεννόησης.
Βάση του προβλήματος είναι η αναίτια, άδικη και πολιτικά επιζήμια πράξη του Δημάρχου κ. Π. Δάγλα, να προβεί, στις 6/10/2020, σε έγγραφη καταγγελία με ΑΠ 3253/6-10-2020, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εις βάρος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γερ. Κατωπόδη, επειδή ο δεύτερος, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Δημάρχου, κατά παράβαση του νόμου, δεν συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση των δημοτικών τελών στις 9 ή 10 Οκτωβρίου 2020.
Η πράξη αυτή του Δημάρχου, είναι:
– Αναίτια, γιατί δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για διεξαγωγή συνεδρίασης με θέμα τα δημοτικά τέλη, όπως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνεται πριν από οποιαδήποτε συνεδρίαση.
– Άδικη, γιατί ο κ. Κατωπόδης δεν έλαβε γνώση του εγγράφου με ΑΠ 3210/5-10-2020 για σύγκληση συμβουλίου με θέμα τα δημοτικά τέλη, ούτε καν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρά μόνο στις 7/10/2020, κατόπιν δικών του οχλήσεων και αφού είχε ήδη υποβληθεί η καταγγελία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις 9/10/2020, διεξήχθη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δια περιφοράς, για την αντιμετώπιση έκτακτου θέματος, για την οποία είχε εκδοθεί η αντίστοιχη πρόσκληση στις 5/10/2020.
– Πολιτικά επιζήμια, γιατί ένα μέλος της Δημοτικής μας Ομάδας, με σοβαρότατο θεσμικό ρόλο, εκτίθεται έναντι των δημοσίων αρχών και των πολιτών ως υποτιθέμενος παραβάτης του νόμου και κατά συνέπεια ακατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του.
Τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας «Μεγανήσι με όραμα», λάβαμε γνώση των ανωτέρω και τέθηκαν υπόψη μας τα σχετικά έγγραφα, με πρωτοβουλία του κ. Κατωπόδη, ο οποίος εξέθεσε τα γεγονότα και τις απόψεις του.
Αντιθέτως, αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, ουδέποτε μας ενημέρωσε, ως Ομάδα, για το γεγονός και για τους λόγους που αυτό συνέβη.
Συνέπεια όλων των παραπάνω, είναι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και πικρία του κ. Κατωπόδη, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεση να αποχωρήσει από την Ομάδα μας και βεβαίως από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έχοντας υπόψη όλα όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Ομάδας της παράταξης «Μεγανήσι με όραμα», δηλώνουμε τα εξής:
1. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Δημάρχου, η οποία προσβάλει το προσώπου του κ. Κατωπόδη, τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το σύνολο της Ομάδας μας, αφού δεν ενημερώθηκε κανείς από εμάς για την ενέργεια αυτή.
Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα αλλά κυρίως την ευθύνη να ενεργεί ως ηγέτης της Ομάδας και για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την ενότητα και την συνεργασία. Ενέργειες όμως, όπως η πρόσφατη, καταδεικνύουν ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση.
Θυμίζουμε στον Δήμαρχο, ότι η Παράταξη μας και η Δημοτική της Ομάδα, λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από διαβούλευση με τα στελέχη μας, αλλά κυρίως, με την κοινωνία του Μεγανησίου, η οποία μας ανέδειξε πρώτη δύναμη.
Η εποχή του «ενός ανδρός αρχή» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για το Μεγανήσι και όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του «Ελέω Θεού» μονοκράτορα, δεν έχει θέση ανάμεσα μας.
Γι’ αυτό, η Ομάδα μας, πιστή στις αρχές της και σεβόμενη το καθήκον της έναντι των Μεγανησιωτών, θα συνεχίσει τη λειτουργία της με απόλυτη συνοχή και συνεργασία, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή επιφύλαξη για τη μελλοντική της στάση, εάν επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις, από πλευράς Δημάρχου. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάλι θα ενεργήσουμε ως Ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να διαφοροποιήσουμε ραγδαία τη στάση μας, ως προς την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Δημάρχου.
2. Κατανοούμε πλήρως την δυσαρέσκεια του κ. Κατωπόδη και αναγνωρίζουμε ότι έως σήμερα έχει επιτελέσει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με άψογο τρόπο, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο για την μελέτη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νησιού μας. Για τον λόγο αυτό, δηλώνουμε ότι έχει την στήριξη μας και του ζητάμε να παραμερίσει την δικαιολογημένη πικρία του και να παραμείνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Ομάδας μας, στην οποία εκλέχθηκε με απόφαση του Λαού του Μεγανησίου.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΑΓΛΑΣ
ΑΚΡΙΒΟΥΛΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για ανθρώπους από το κλειστό κύκλο των επιλογών  του Παύλου Δάγλα, το ” δεξί του χέρι”
Τι απαντά ο δήμαρχος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συντοπίτες,

Με αφορμή το δημοσίευμα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μου «Μεγανήσι Με Όραμα» και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου σας κάνω γνωστά τα εξής:

Την Δευτέρα 05/10/2020 με προφορική εντολή μου ο γραμματέας του ΔΣ Μάντζαρης Παναγιώτης κάλεσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο προκειμένου να βγάλει πρόσκληση για συνεδρίαση ΔΣ σε ημερομηνία , ώρα καθώς και τρόπο (δια ζώσης ή τηλεδιάσκεψη) όπως ο νόμος ορίζει. Η απάντηση ήταν «θα δούμε».

Αργότερα το μεσημέρι ο γραμματέας κάλεσε ξανά τον πρόεδρο να ορίσει ημερομηνία και να του κάνει γνωστό ότι έχω ζητήσει γραπτώς σύγκλιση ΔΣ που αφορά την ψήφιση τελών.

Την Τρίτη 06/10 το πρωί αλλά και προς το μεσημέρι ο γραμματέας κάλεσε πάλι τηλεφωνικά τον Πρόεδρο να ορίσει ημερομηνία Συμβουλίου.Η απάντηση ήταν «την επόμενη εβδομάδα βλέπουμε».

Βέβαια να μπει στην διαδικασία να καλέσει τηλεφωνικά τον Δήμαρχο ούτε συζήτηση! Κανείς δεν είναι υπεράνω των θεσμών και ειλικρινά δεν βλέπω την δυσκολία να οριστεί απλά ένα ΔΣ.

Οι Σύμβουλοι της παράταξης έχουν κάθε δικαίωμα να βγάζουν ανακοινώσεις ακόμα και εναντίον του Δημάρχου , έχοντας ακούσει όμως και τις δύο πλευρές.Όμως σε συμβάν στο οποίο ήταν όλοι παρόντες σε συνάντησή μας για συζήτηση, από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν έχω δεί καμία ανακοίνωση όταν στο γραφείο μου εισήλθε προσχεδιασμένα γνωστός «παράγοντας» του νησιού συνοδευόμενος από δικό του άτομο όπου με τραμπουκισμούς και χυδαίες εκφράσεις επιχείρησε να χειροδικήσει εις βάρος μου, όπου και αποφεύχθηκε με επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Όλα αυτά συντονίζονται από μια συγκεκριμένη «κλίκα» που στόχο έχει να θίξει την υπόληψή μου και εν τέλει να πετύχουν την αυτοδιοικητική μου εξόντωση , προωθώντας ένα άτομο μαριονέττα έτσι ώστε να μπορούν να το ελέγχουν.

Δυστυχώς για κάποιους τα προβλήματα του νησιού και η αντιμετώπισή τους δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στα όποια μικροπολιτικά συμφέροντα και την ματαιοδοξία τους, νομίζοντας ότι κάνουν κακό στο πρόσωπό μου ενώ στην πραγματικότητα ζημιώνουν την κοινωνία μας.

Αυτοί που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση , ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, οφείλουν να προάγουν το διάλογο και όχι τις εκβιαστικές ανακοινώσεις, να μην διακατέχονται από αρχομανία που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της γιατί ή «καρέκλα» δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανένος ανήκει στην Μεγανησίωτικη κοινωνία η οποία δεν μπορεί να εξαπατηθεί από κανένα μας

Προσωπικά θα τιμήσω τους Μεγανησιώτες που με εξέλεξαν στον θεσμό που εκπροσωπώ χωρίς να εκβιάζομαι από κανέναν.

Παρακάτω σας παραθέτω τα επίμαχα έγγραφα ένα προς τον Πρόεδρο του ΔΣ και ένα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που κάθε άλλο παρά καταγγελία είναι.Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

 

Θλιβερές εκφράσεις και ανταλλαγή “κοσμητικών επιθέτων” που προδιαγράφουν μία τουλάχιστον τριετή διάσταση και μια αυτοδίκαιη λύση πολιτικής συμβίωσης στο τέλος. Ακόμα μία δημοτική αρχή που κάνει “χαρακίρι” κι αυτοκτονεί πολιτικά πριν  ολοκληρώσει την θητεία της. Τα προβλήματα δυστυχώς είναι εκεί κι από ότι φαίνεται θα παραμείνουν εκεί , ενδεχομένως ως άλλοθι για την επόμενη. Κρίμα γιατί  είναι όλοι νέοι, ίσως το νεώτερο ηλικιακά δημοτικό συμβούλιο.

Κι η ιστορία θα γράψει…

Κάποτε υπήρχε ένας παράδεισος, κάποτε υπήρχε  το Μεγανήσι… 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προσλήψεις συμβασιούχων στην καθαριότητα. 35 θέσεις στον Δήμο Λευκάδας, 1 θέση στον Δήμο Μεγανησίου

(upd)- Συνολικά 4.703 προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α’ […]

2 Σχόλια

  1. Και συ Γιώργο μου, ρίχνεις λάδι στη φωτιά, αντί να κρατάς μια πιο αντικειμενική στάση. Η κάνω λάθος; Φιλικά Γιάννης Θερμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights