Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Δημόσιο τέλος για 150.000 δημοσίους υπαλλήλους

Η φωτογραφία ανήκει στην πηγή

– Απολύσεις με λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς

– Έρχονται και νέες περικοπές στους μισθούς των δ.υπαλλήλων

– Διπλασιάζεται το πακέτο των έκτακτων μέτρων από 3 σε 6 δις ευρώ

– Ο Γ.Παπακωσταντίνου κάλεσε σε διάλογο και ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ τη Ν.Δ

Την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο άνοιξε πριν από λίγο, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωσταντίνου.
Στα επόμενα 4 χρόνια θα έχει μειωθεί ο αριθμός των δημ.υπαλλήλων κατά 150.000 όπως είπε ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και τη μέθοδο των απολύσεων : ” Οταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας” ήταν τα λόγια του.
Μάλιστα ο κ.Παπακωσταντίνου, υπαινίχθηκε και νέες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κάνοντας λόγο για ΝΕΟ εξορθολογισμό στις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου.
Ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει να φέρει τις επόμενες ημέρες νέα μέτρα μείωσης δαπανών και αύξησης εσόδων, ύψους 6 δις ευρώ, τα διπλάσια δηλαδή από όσα αρχικά είχαν υπολογίσει.
Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις ασφυτικές πιέσεις της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «ο συνολικός αριθμός των εργζόμενων στο Δημόσιο τομέα μειώθηκε κατά 80.000 το 2010, ποσοστό 10% μέσα σε ένα χρόνο». Εκανε λόγο επίσης και για νέο εξορθολογισμό μισθολογικών δαπανών στο Δημόσιο.
”Ενα χρόνο μετά την έναρξη της πορείας μας, αντί να έχουμε ένα ξεκάθαρο πεδίο μπροστά μας τα ερωτήματα έχουν πολλαπλασιαστεί” δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου που απέκλεισε ξανά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης. κατά την έναρξη της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist το απόγευμα της Τετάρτης.
Ο Γ.Παπακωσταντίνου εξέπληξε τους πάντες λέγοντας πως είναι πρόθυμος να εντάξει στο οικονομικό πρόγραμμα προτάσεις της Ν.Δ ανοίγοντας έτσι διάπλατα όχι απλά χώρο για συναίνεση αλλά και για συνεργασία : ”Οσα σας περιέγραψα δεν είναι υπόθεση ενός κυβερνητικού σχηματισμού, πρέπει να είναι υπόθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.Στο πλαίσιο των προτάσεων της ΝΔ υπάρχουν ζητήματα τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και θα καλέσουμε τις επόμενες ημέρες τη ΝΔ σε διάλογο, οι Ελληνες πολίτες ζητούν μια ευρύτερη συμπαράταξη”.

Διαβάστε επίσης : Γ. Παπανδρέου: Θα μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Σχετικά:

Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο – Τι λέει ο Πεταλωτής

Μετατάξεις αλλά και απολύσεις …μέσω ΑΣΕΠ

Απολύσεις μέσω μετατάξεων σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ κ.α. – Τί λένε οι εργατολόγοι

Τρόικα: «Διώξτε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους»

Νέο «μαχαίρι» για συμβασιούχους και προσλήψεις στο Δημόσιο

Καθησυχαστικός ο Υπ. Εσωτερικών για τις απολύσεις

0 Shares

1 Σχόλιο

  1. Τι γίνεται, θα χάσουμε τη μπάλα! Ευτυχώς, που γράφετε και τις σχετικές, προηγούμενες αναρτήσεις στο θέμα. Σε όλα τα θέματα σχεδόν και προσωπικά, αν μου επιτρέπετε/αι το βρίσκω αρκετά καλό, γιατί υπάρχει …η “σύνδεση με τα προηγούμενα” που λένε και αποκτάται μια συνέχεια κατά κάποιον τρόπο. Στο προκείμενο τώρα. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Λέει ο ένας, αδειάζει ο άλλος. Μαζεύει ο ένας, τα τινάζει ο άλλος. Τα ξαναμαζεύουν και άντε πάλι από την αρχή. Τι να πει κανείς… Ηρεμιστικά θα παίρνουμε στο τέλος και δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνονται στην αρνητική λίστα φαρμάκων! Μάλλον πάλι έχουμε τα γνωστά “παιχνίδια”, τις συνήθεις διαρροές, για να υπάρχει εικόνα, να φορτίζεται τόσο πολύ το κλίμα, ώστε να αναφωνούμε ευτυχισμένοι: το χείρον άμεινον του χείριστου! Τελικά, η λέξη κλειδί στο ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ” που έχετε αναρτήσει, είναι το “αυτή τη τη στιγμή“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *