Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

Συγκροτήθηκε η επιτροπή για την υποβολή προτάσεων συντήρησης της “Οικίας Καρφάκη ” στην Καρυά

Από την Διεύθυνση Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού

Έργο της Επιτροπής είναι  ο έλεγχος της κατάστασης και η πρόταση μέτρων, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 41 του ν. 3028/02, όπως συμπληρώθηκε με την Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/27744/27.3.2009, για τη χαρακτηρισμένη ως μνημείο «Οικία Καρφάκη» επί της οδού Κατωπόδη 6, στην Καρυά του Δήμου Λευκάδας.

Η Επιτροπή δεν θα είναι αμοιβόμενη και θα υποβάλει το πόρισμά της, με συνημμένο τον φάκελο αλληλογραφίας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, σε ψηφιοποιημένη μορφή (Power Point), εντός δύο (2) μηνών από την υπογραφή της παρούσας απόφασης.

α) στη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, σε περίπτωση που εισηγείται την κατεδάφιση του μνημείου εν όλω ή εν μέρει, προκειμένου να εφαρμοσθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 6 παρ. β της με αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/ 27744/27.3.2009 Υπουργικής Απόφασης, με συνημμένη μελέτη σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης  (Β΄624) και

β) στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου.

Σε περίπτωση που η Επιτροπή δεν εισηγείται την κατεδάφιση του Μνημείου εν όλω ή εν μέρει, προκειμένου να εφαρμοσθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 6 παρ. α της με αριθ. πρωτοκόλλου ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/27744/27.3.2009    Υπουργικής Απόφασης, και αντίγραφο του Πορίσματος στην Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων για το Αρχείο της.

Η Απόφαση μετακίνησης υπαλλήλου άλλης Γενικής Δ/νσης εκτός της έδρας του για υπηρεσιακούς λόγους με βάση την Υ.Α.  ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/89348/19.9.2008 (Β΄2032), άρθρο 2 παρ. 10, θα υπογραφεί από τον Προϊστάμενο της οικείας Γενικής Δ/νσης στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος. Η δαπάνη των οδοιπορικών του εξόδων θα καλυφθεί είτε από την Περιφερειακή Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ή την Εφορεία Αρχαιοτήτων στην οποία υπάγεται το μνημείο ή την Υπηρεσία που υπάγεται ο υπάλληλος.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *