Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Mηδενική πρόληψη στην υγεία διαπίστωσε η Axion Hellas σε Μεγανήσι,Κάλαμο και Καστό

 6/10 γυναίκες στο Ιόνιο δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία

Θλιβερές διαπιστώσεις στον τομέα της πρόληψης αποτύπωσε στο παρθενικό της ταξίδι στο Ιόνιο, η νεοσύστατη μη κερδοσκοπική εταιρεία, Αxion Hellas, που επισκέφθηκε από τις 9-12 Μαρτίου Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό, με ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από όλες τις ειδικότητες.

Όπως δηλώνει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ο κ. Πέτρος Μαλακάσης, ειδικός ακτινοδιαγνώστης μαστού και εθελοντής γιατρός της Axion Hellas, περισσότερες από έξι στις δέκα γυναίκες που εξετάστηκαν σε αυτά τα νησιά, είχαν να κάνουν μαστογραφία τουλάχιστον μία πενταετία. «Εμείς συνολικά είδαμε σε Κάλαμο, Μεγανήσι και Καστό 125 γυναίκες από 35 έως 75 ετών. Πάνω από το 60%είχε να κάνει μαστογραφία τουλάχιστον μία πενταετία. Άλλες ακόμα και δέκα χρόνια, ενώ υπήρχαν πολλές που δεν είχαν κάνει ποτέ στη ζωή τους ψηλάφιση».

Καρδιοπαθείς χωρίς αιματολογικές εξετάσεις

Αν και πίστευα ότι το Μεγανήσι είναι ένα ωφελημένο νησί, γιατί είναι κοντά η Λευκάδα και είχα την εντύπωση ότι ο κόσμος θα εξετάζεται, εντούτοις η κατάσταση που συναντήσαμε ήταν «εντυπωσιακή», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλακάσης: «Συναντήσαμε καρδιοπαθείς που παίρνουν αντιπηκτικά φάρμακα και δεν κάνουν την εξέταση του INR, την εξέταση δηλαδή που πρέπει να κάνουμε για να δούμε τι ποσότητα φαρμάκου πρέπει να παίρνουν. Αυτό είναι επικίνδυνο. Και δυστυχώς γίνεται γιατί δεν έχουν στο νησί μία συσκευή να μετρήσουν την πηκτικότητα τους. Κάναμε 100 τρίπλεξ καρδιάς και από αυτούς τους ασθενείς οι περισσότεροι είχαν πρόβλημα και δυστυχώς είχαν να εξεταστούν πάρα πολύ καιρό, ένα ή και δύο χρόνια, που θεωρείται μεγάλο χρονικό διάστημα για αυτές τις περιπτώσεις».

ΠΗΓΗ: ysterografonews.gr

25 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού “Μεγανήσι Μαζί στο Μέλλον” με επικεφαλής τον Στάθη Ζαβιτσάνο

Στην δημοσιότητα τα ονόματα του συνδυασμού “Μαζί στο Μέλλον” του για πέμπτη  φορά υποψηφίου δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου. Χωρίς […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights