Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Προσπάθεια “εξωραϊσμού” και μετακύλισης ευθυνών από τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας για την κατάσταση της υγείας στην Λευκάδα

Οι προηγούμενοι φταίνε που δεν έχουμε Αγροτικούς Ιατρούς  στο Μεγανήσι!

Αυτό ισχυρίστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Μίχας Βησσαρίων  απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Καββαδά από το mylefkada.gr  σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτοβάθμια υγεία και τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας του νησιού, συμπεριλαμβανομένου και του Μεγανησίου.

Στην παρθενική του συνέντευξη, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την δημοσίευση άρθρου  μεγάλης βρετανικής εφημερίδας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας και μερικές ώρες από τις εμφανίσεις Πολάκη και Ξανθού στα ΜΜΕ, ο νέος διοικητής εμφανίζεται ικανοποιημένος  και αισιόδοξος για την πορεία της  κοινωνικής περίθαλψης στον νομό   όπου διαπιστώνει ανάταξη!

Βέβαια δείχνει να παραβλέπει το γεγονός ότι  η  “ανάταξη”   στην οποία αναφέρεται, οφείλεται  εν μέρει και στην διάλυση του γειτνιάζοντος  Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπου συγχωνεύεται αργά αλλά σταθερά με το Νοσοκομείο Λευκάδας και μόνο δημόσια και δωρεάν δεν είναι. Τουναντίον κοστίζει πανάκριβα  σε συνταξιούχους, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες . Ειδικά για τους τελευταίους με την εφαρμογή της από 1/1/2017 νέας νομοθεσίας  , οδηγεί το 1/3 των κερδών τους στο ασφαλιστικό σύστημα κι επί της ουσίας οι παροχές που τους παρέχονται σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας ΘΑ γίνουν καλύτερες, σε καμία περίπτωση ίδιες και φθηνότερες από πριν ισχυριζόμαστε εμείς.

Ωστόσο κλείνοντας θα θέλαμε για την ιστορία να ενημερώσουμε το νέο διοκητή του Νοσοκομείου Λευκάδας , που δικαιολογείται να μην γνωρίζει αφού δεν είναι από την Λευκάδα, ότι ουδέποτε το Μεγανήσι για τόσο μακρύ διάστημα  έμεινε  με έναν Ιατρό ν΄αντιμετωπίζει τα περιστατικά 24 ώρες 365 ημέρες το χρόνο. Αλλά και κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι  ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά δεν διανοήθηκε να λάβει τέτοια αντιπαραγωγικά , αντιαναπτυξιακά, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά και ισοπεδωτικά  μέτρα  σε βάρος των πολιτών της, προτίμησε να πέσει.

Τέλος για το που οδηγείται η περίθαλψη στην Λευκάδα ,δεν έχει παρά να πάρει έναν επαγγελματικό οδηγό Λευκάδας του 2009 και έναν επαγγελματικό οδηγό του 2017 και να  συγκρίνει την στήλη με τους ιδιώτες ιατρούς*. Θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Εάν δε θέλει να μπει σ΄αυτόν τον κόπο, ας διαβάσει την επιστολή   του  Ευκλείδη Τσακαλώτου  που απέστειλε στους “θεσμούς” το ίδιο είναι.

 

*Προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως δεν έχουμε τίποτε με την συμπαθή τάξη , η οποία και προσφέρει   κι είμαστε ευτυχείς που τους έχουμε.

 

ΥΓ: Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:

α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού.

Β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.

Γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δείτε όλη την συνέντευξη του διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας  στο mylefkada.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *