Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαρτίου 2023

Και νέο περίεργο είδος ψαριού αλιεύθηκε στο Μεγανήσι

Σε εξέλιξη ο  “εποικισμός”  του Μεγανησίου σε στεριά και θάλασσα

Η  oικοδομική ανάπτυξη  που παρατηρείται στην στεριανή πλευρά  του νησιού από Άγγλους, Γερμανούς , Ρώσους, και άλλους  διαφόρων εθνικοτήτων νέων ιδιοκτητών ακινήτων, συμπαρασύρει  σε  ραγδαία μεταβολή  και το υδάτινο τμήμα  του νησιού , υπενθυμίζοντας  ότι η ανάπτυξη σήμερα στον αναπτυγμένο κόσμο  έχει  και το ανάλογο τίμημα  , φέρνοντας  ραγδαίες κι απρόβλεπτες αλλαγές στο φυσικό μας περιβάλλον και το κλίμα.

Η κλιματική  αλλαγή είναι εδώ,  ως συνέπεια  της υπερκατανάλωσης  και της  αλόγιστης  χρήσης  των φυσικών πόρων.

Μετά τους Γερμανούς ,τους Λαγοκέφαλους κι άλλα άγνωστα  και συνεπώς ανώνυμα ψάρια(δείτε εδώ) που κατά καιρούς πέφτουν στα δίχτυα των Μεγανησιωτών, ένα νέο είδος εμφανίζεται σήμερα στο Μεγανήσι. Πρόκειται για το εικονιζόμενο ψάρι  της φωτογραφίας που αλιεύθηκε στον Αθερινό   στο μεγάλο Νησώπουλο  με παραγάδι από  τον κ. Δάγλα Πανογιώργο.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πανέμορφου και μυστήριου  ψαριού εκτός από τις μαύρες ρίγες και οι άσπρες άκρες της ουράς οι οποίες δεν διακρίνονται στην φωτογραφία.

Επειδή  (αν και σχετικοί)  δεν  αναγνωρίζουμε  αυτό το ψάρι, ζητάμε  και την δική σας βοήθεια , ώστε να βρούμε  ποιο είναι το  όνομά του. Για την Ιστορία, επειδή “ο φόβος φυλάει τα έρημα”  το ψάρι δεν κατέληξε στο πιάτο  του ψαρά.

35 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

    1. Ευχαριστούμε θερμά Γιώργο για την βοήθεια, τέλεια καταρτισμένος σε ζητήματα ψαρέματος. Επίσης διαβάζω ότι είναι βρώσιμο και νόστιμο.

      Φαίνεται θ΄ ακολουθούσε κανέναν “καπιτολοκαρχαρία” με καμιά θαλαμηγό και τσάκ έπεσε στο παραγάδι του ΠανοΓιώργου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights