Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Β1 ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε την παρουσίαση Β1 Σχεδίου της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ (ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ) του Δήμου Μεγανησίου:

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Το Μεγανήσι χρειάζεται φροντίδα.Β) Η εκτός σχεδίου περιοχή μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, πάντα σε σχέση με την τουριστική της αξία.

    1 ) Τα γήπεδα που εφάπτονται στη θάλασσα

    2 ) Τα γήπεδα που είναι αμφιθεατρικά (πανοραμικά ) και βλέπουν θάλασσα ή οικισμούς

    3 ) Τα γήπεδα που δεν βλέπουν θάλασσα ή οικισμούς αλλά βλέπονται από γήπεδα που βλέπουν θάλασσα ή οικισμούς (άρα επηρεάζουν άμεσα τουριστικά αξιοποιήσιμες περιοχές) και

    4) Τα γήπεδα που δεν βλέπουν θάλασσα ή οικισμούς αλλά και τα γήπεδα από τα οποία βλέπονται ούτε και αυτά βλέπουν θάλασσα ή οικισμούς.

    Είναι προφανές ότι, τα γήπεδα της περίπτωσης 4 είναι εκείνα στα οποία πρέπει να τοποθετηθούν οι μη καθαρές αλλά και ταυτόχρονα απαραίτητες δραστηριότητες για την ποιοτική ανάπτυξη του νησιού όπως ο Βιολογικός, ο ΣΜΑ, βιοτεχνίες , βιομηχανίες αλλά και εκείνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

    Είναι, επίσης, προφανές ότι δεν μπορεί στο σχετικά μικρό Μεγανήσι και με δεδομένη τη μορφολογία του (συνεχή εναλλαγή λόφων που προσφέρουν πανοραμική θέα) ένας μόνο τέτοιος χώρος που υποχρεωτικά θα είναι σχετικά μεγάλος (ένας ΒΙΠΑ) θα έχει αρνητικές επιπτώσεις (τουλάχιστον οπτικά) σε μεγάλο τμήμα του νησιού, πράγμα το οποίο πρέπει να αποφευχθεί.

    Η λύση ( ώστε να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους πράγματα ενώ δεν θέλουμε να φαίνονται ) που πρέπει να δοθεί είναι αυτή της διασποράς (κάτι αντίστοιχο με την στρατηγική που ακολουθείται όταν τα στρατόπεδα δέχονται επίθεση).

    Πρέπει, επομένως, να βρούμε εκείνες τις «φωλιές» που υπάρχουν στο Μεγανήσι με τα χαρακτηριστικά της περίπτωσης 4 και εκεί να τοποθετήσουμε τις απαραίτητες αλλά ταυτόχρονα αντικρουόμενες με τον τουρισμό δραστηριότητες.

    https://meganisinews.eu/27626/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights