Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Σεπτεμβρίου 2021

Aμφισβητεί την “πατρότητα” των έργων η δημοτική παράταξη “Μεγανήσι μαζί στο μέλλον” με ανακοίνωσή της

Ευθείες βολές κατά  του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θοδωρή Γαλιατσάτου  και του Α/ρχη  Λευκάδας  Θοδωρή Χαλικιά:

“…ο κος Γαλιατσάτος και ο κος Χαλκιάς, δεν έδειξαν κανένα «έμπρακτο ενδιαφέρον» για το Νησί μας στην συγκεκριμένη περίπτωση”

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να παρέμβουμε για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε ανάρτηση που έγινε στο σάιτ του Δήμου (το οποίο δυστυχώς χρησιμοποιείται όχι για την ενημέρωση των δημοτών και για την προβολή του Μεγανησίου, αλλά… κατά το δοκούν!) και βέβαια την αδικία, κυρίως σε βάρος της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.

Η συντήρηση του επαρχιακού μας δικτύου (ολοκλήρωση ανάπλασης Κατωμέρι – Βαθύ, γεφύρι, ασφαλτοστρώσεις κλπ ), προτάθηκε και μελετήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή με περιφερειάρχη τον κο Σπύρου και Αντιπεριφερειάρχη τον κο Βερύκιο. Το έργο δημοπρατήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ανάλογο έργο είναι και οι συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, που είναι επίσης σε εξέλιξη. Βέβαια και τα δύο έργα (έργα για τα οποία ρωτήσαμε κατ’ επανάληψη και ενδιαφερθήκαμε σε σειρά δημοτικών συμβουλίων), εντάσσονται σε συνολικές και ενιαίες μελέτες για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Καθήκον και υποχρέωση του (όπως αναφέρεται σε προπαγανδιστικό άρθρο)  «δημοτικού διδύμου» που καμαρώνει, ήταν να διασφαλίσει μεγαλύτερα και περισσότερα αντικείμενα για το Μεγανήσι.  Τελικά όμως τι πέτυχε;

Στο έργο του επαρχιακού δικτύου, είχε συμφωνηθεί με την Περιφέρεια επιπρόσθετα  και η ολοκλήρωση της  πεζοδρόμησης – πλακόστρωσης και της άλλης  πλευράς, στο τμήμα Βαθύ – Κατωμέρι. Επίσης στην περιοχή της «Μισογής»,  η επιδιόρθωση του τμήματος  που έχει πάθει καθίζηση, λόγω του δικτύου ύδρευσης.

Στο έργο της συντήρησης των σχολείων, προβλεπόταν προϋπολογισμός έργων στο ύψος των 25.000 € και άλλες 5.000 € για το Νηπιαγωγείο. Αντί αυτών, θα γίνουν κάποια «μερεμέτια», αφού ο προϋπολογισμός του έργου εξαντλήθηκε στα σχολεία της Λευκάδας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι  έγιναν  εργασίες στην Καρυά, όταν αυτό δεν το προέβλεπε η αρχική μελέτη του έργου.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο κος Γαλιατσάτος και ο κος Χαλκιάς, δεν έδειξαν κανένα «έμπρακτο ενδιαφέρον» για το Νησί μας στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ισχυρίζεται το «δημοτικό δίδυμο».

Τώρα, ο λόγος που καμαρώνουν;  Να ‘ξεραν κι αυτοί!

 

Δημοτική παράταξη

«Μεγανήσι-μαζί στο μέλλον»

δείτε σχετικά:   Με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας έγιναν ασφαλτοστρώσεις στο Μεγανήσι

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανοργανωσιά ,χάος και τεράστια απώλεια εσόδων και φέτος στα λιμάνια του Μεγανησίου

Αποκλειστικοί “πελάτες” και “οικονομικοί αιμοδότες ” του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας οι ψαράδες του Μεγανησίου  και κάποιοι επαγγελματίες. Αποτέλεσμα της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *