Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

«Άφαντες» οι αποφάσεις της 12ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Δύο  εβδομάδες πέρασαν από την «επεισοδιακή»  12η  συνεδρίαση κι ακόμα να δημοσιευτούν οι  αποφάσεις. Σε μια πάγια τακτική πλέον παρατυπίας –άγνωστο γιατί- οι αποφάσεις δεν έχουν  δει το φως της ημέρας.

Αφού διευκρινίσουμε ότι  αυτό δεν αποτελεί  λόγο ακύρωσής των, ας δούμε  μαζί τι ορίζει  ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου:

«Άρθρο 8
Δημοσίευση Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου

  1. Τρεις (3) ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ευθύνη του αρμόδιου υπαλλήλου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δημοσιεύεται πίνακας που περιλαμβάνει τα θέματα που συζητήθηκαν, τον αριθμό των αποφάσεων και περίληψη του περιεχομένου τους. Οι δημοσιεύσεις γίνονται με τοιχοκόλληση σε ειδικό πίνακα του δημοτικού καταστήματος, που είναι προορισμένος για αυτόν το σκοπό. Για τις δημοσιεύσεις αυτές συντάσσεται αποδεικτικό ενώπιον δύο μαρτύρων.»

Ως επιβλέπων της ανάρτησης των αποφάσεων στο διαδίκτυο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο κανονισμό ορίζεται ο πρόεδρος:

«Έχει την επιμέλεια της καταχώρησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου.»

Συνειδητά ή μη   υποβαθμίζεται η ενημέρωση των δημοτών για τα τεκταινόμενα  στον  δήμο , και  αδυνατίζει η σύνδεση θεμάτων-αποφάσεων  στην μνήμη  όσων παρακολούθησαν την συνεδρίαση.

Απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός πως και η αντιπολίτευση δέχεται αδιαμαρτύρητα τις  όποιες επιλογές των υπευθύνων και σ΄ αυτά τα διαδικαστικά θέματα που ορίζονται σαφέστατα απ΄ τον  κανονισμό.

 Δείτε τον κανονισμό λειτουργίας εδώ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προς την ήττα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με προσλήψεις στους Δήμους λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές

Είχαμε αναρτήσει στις 3 Δεκεμβρίου 2013: Πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές: προσλήψεις στους νησιωτικούς δήμους, όπως το Μεγανήσι. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights