Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιουνίου 2024

Υπερπεριφερειάρχης ο Τάσος Αποστολόπουλος

Διοικητής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων αναλαμβάνει- όπως αναμενόταν- ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του ο Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:

“Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον Υπουργό Εσωτερικών  Γιάννη Ραγκούση και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που μου εμπιστεύτηκαν μια σημαντικότατη θέση ευθύνης σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και τη χώρα.

Έχω βαθιά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Ευθύνη που γίνεται μεγαλύτερη στο πλαίσιο της δημοκρατικής μας συνείδησης και ταυτότητας.

Γνωρίζω ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου  διαθέτει  ικανό και δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό που είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει και να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της πατρίδας μας. Γνωρίζω ότι οι τρεις αυτές διοικητικές Περιφέρειες διαθέτουν αξιοζήλευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Γνωρίζω  πολύ καλά ότι για να πετύχουμε στο έργο μας χρειάζεται συνεργασία με όλους τους φορείς, με όλους τους πολίτες. Πάνω από όλα χρειάζεται η συνεργασία με τους πρώτους αιρετούς Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες, το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν πάρει πρόσφατη εντολή από το λαό.

Γνωρίζω ότι η γέννηση του καινούριου είναι μια δύσκολη υπόθεση που χρειάζεται επιμονή και υπομονή.  Η μεταβατική περίοδος των έξι μηνών που θα χρειαστεί να παραδοθούν σημαντικότατες υπηρεσίες στις αιρετές Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και το ΔΕΠΙΝ, θα είναι μια κρίσιμη περίοδος που απαιτεί συλλογικότητα και συνεργασία και σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε σκληρά.

Με μοναδικό μας όπλο τη διαφάνεια καλούμαστε να τα αλλάξουμε όλα. Να αλλάξουμε όλα όσα μας οδήγησαν στα σημερινά μας αδιέξοδα, με σύνεση, συλλογική γνώση και σκληρή δουλειά. Η νέα αρχιτεκτονική που εισάγεται με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» θέτει τέλος στο συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Εγκαινιάζεται μια νέα εποχή με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Σήμερα, κάθε άλλο πάρα ποτέ, πρέπει να πετύχουμε. Η νέα διοικητική δομή θα συμβάλλει καθοριστικά στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση δίνοντας ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Με συνέπεια, διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα υπηρέτησα και υπηρετώ το θεσμό του Γενικού Γραμματέα Δυτικής Ελλάδας, με τις ίδιες αρχές θα υπηρετήσω και το νέο θεσμό του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης που μου εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Tάσος Aποστολόπουλος γεννήθηκε στο Βλάση Μεσσηνία. Σπούδασε marketing και παιδαγωγικά. Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Παράλληλα, διαμόρφωσε  πλούσιο συγγραφικό/ερευνητικό έργο. Σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η προσωπική του ιστοσελίδα είναι: http://www.apostolopoulos–tasos.gr.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights