Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Μεγανήσι- Λευκάδα βίοι παράλληλοι.Πόρισμα φωτιά από τον ελεγκτή δόμησης για το Τουριστικό αγκυροβόλιο Βασιλικής

Δεν είμαστε μόνοι. Αλλού  δείξανε κι αλλού χτίσανε και στην Λευκάδα

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε στο απογευματινό μαγκαζίνο με τον Παναγιώτη Κουνιάκη, ο δημοσιογράφος Ηλίας Κοντογεώργης και αφορά το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή στο νησί, το Τουριστικό Αγκυροβόλιο της Βασιλικής. Όπως ανέφερε υπάρχει πόρισμα του ελεγκτή δόμησης, που διαπιστώνει ότι  οι εγκαταστάσεις του έχουν τοποθετηθεί σε άλλη θέση από εκεί που ορίζει η μελέτη!

Σύμφωνα με την έκθεση, είναι εντός ζώνης παραλίας όπου εκεί απαγορεύεται να χτίσεις. Σύμφωνα με τον Ηλία Κοντογεώργη προκύπτουν και πολλά άλλα ζητήματα, καθώς τα τέσσερα κτήρια έχουν κτιστεί εντός παλαιού αιγιαλού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

“Είναι σε θέση ζώνη παραλίας και αιγιαλού, που δεν έχει δειχθεί στην μελέτη, όλα δείχνουν ότι αποκρύφτηκε το αληθές ΦΕΚ και δέχτηκε ότι αυτό βόλευε. Η υπόθεση έχει προεκτάσεις που ακόμα δεν γνωρίζουμε“, υπογράμμισε.

Το ζήτημα είναι τεράστιο και πρέπει να δούμε που υπάρχουν ευθύνες και τι πρέπει να γίνει ώστε να διορθωθεί η κατάσταση και να γίνει το έργο.

Οι ευθύνες όπως ανέφερε θα πρέπει να αναζητηθούν διαχρονικά, να δοθούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους και να δούμε πως θα προχωρήσουμε.Το εν λόγο πόρισμα έχει κατατεθεί στον Δήμο ο οποίος και είναι γνώστης του προβλήματος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας και οι αρμόδιοι να απαντήσουν επάνω στις αιτιάσεις του πορίσματος.

ΠΗΓΗ: prisma951.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *