Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2021

Tεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης του ΓΝΛ. Γνώριζαν πως θα έκλεινε η παθολογική κλινική αλλά δεν έκαναν τίποτε;

Καθησύχαζαν τον βουλευτή  ενώ έβαζαν λουκέτο…

Ο κόσμος πληροφορήθηκε το επερχόμενο λουκέτο από το meganisinews από τις 26 Φεβρουαρίου( δείτε εδώ). Το πρόβλημα ήταν ήδη γνωστό όμως  πολύ νωρίτερα κι εκτός κύκλου του Νοσοκομείου. Κι αναρωτιόμαστε  είναι δυνατόν να μην γνώριζε η διοίκηση; Μήπως  έβλεπαν το πρόβλημα αλλά το άφησαν να “σκάσει” ώστε να εκθέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ  και τον βουλευτή;

Για την κατάσταση δεν  ήταν ενήμερο  ούτε το Υπουργείο το οποίο γνώριζε ότι παιδίατρος κι ορθοπεδικός βρίσκονταν καθ΄οδόν για την Λευκάδα. Έτσι  στις 5/3/2015  με προκήρυξη  ζητά την πλήρωση θέσεων  βιοπαθολόγου και αναισθησιολόγου, αφού δεν υπήρχε έγγραφο στην διάθεσή του που να αναφέρει τις ελλείψεις και σε παθολόγο!

Μία μέρα αργότερα ο υφυπουργός κι ενώ ήδη έχει βγει η προκήρυξη  συσκέπτεται  με τους βουλευτές των νησιών και φυσικά και τον βουλευτή Λευκάδας, ο οποίος αναφέρει τα προβλήματα και τα παραδίδει γραπτά αιτήματα  σε φάκελο. Ο βουλευτής Λευκάδας όμως δεν γνωρίζει  για το χειρουργείο του ενός Επιμελητή(έκτακτο), αλλά εκ των υστέρων φαίνεται να μαθαίνει την οριστική τοποθέτηση του παθολόγου στο Αίγιο και αρκετά αργότερα  την μετακίνηση του δεύτερου επιμελητή στην Ηγουμενίτσα. Έτσι  το υπουργείο δρομολογεί την κάλυψη των θέσεων στο ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας  Βασιλικής , Καρυάς, Κατωμερίου(Μεγανήσι), Εξάνθειας , Βλυχού στις 9/3/2015:

Μάλιστα η διοίκηση   ενημέρωνε το βουλευτή ότι θα καλύψουν τις τυχόν ελείψεις (από την παραίτηση των τεσσάρων επικουρικών της παθολογίας)  με  εφημερίες  αγροτικών ιατρών  από τα Κέντρα υγείας, ενώ παράλληλα ετοίμαζε   ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

Την ανατροπή της δυσχερούς κατάστασης που έχει βρεθεί το Νοσοκομείο , ενόψει και της τουριστικής περιόδου  επιχειρούν πλέον ν΄ ανατρέψουν  σε κοινό τους μέτωπο  βουλευτής, δήμαρχος κι  Αντιπεριφερειάρχης  όπου συναντιώνται αύριο με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

       Ύστερα από κοινή τους πρωτοβουλία, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας, κ. Θεόδωρος Χαλικιάς και ο δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κων/νος Δρακονταειδής, θα έχουν την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό.

       Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα των δημόσιων μονάδων Υγείας (Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας – Αγροτικοί γιατροί) στο Νομό που καθημερινά οξύνονται και η προώθηση κατεπειγουσών λύσεων για την επαρκή στελέχωση και τη διασφάλιση της λειτουργίας όλων των μονάδων.

       Στη συνάντηση θα παραβρεθεί, επίσης, ο βουλευτής του Νομού, κ. Σταύρος Γρηγόρης.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

 

Το θέμα της  δημόσιας  περίθαλψης στην Λευκάδα  μας αφορά όλους . Οι Λευκαδίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και κοντά στους αιρετούς, ώστε να διασφαλιστεί ότι και το νέο νοσοκομείο στην Λευκάδα θα εξοπλιστεί και θα στελεχωθεί με γνώμονα την   δωρεάν πρόσβαση  των  κατοίκων  της Λευκάδας και των γύρω περιοχών  σ΄ ένα αναβαθμισμένο υψηλών προδιαγραφών δημόσιο σύστημα υγείας.

Η τύχη της δημόσιας υγείας εξαρτάται φυσικά κι από την τύχη των διαπραγματεύσεων για το χρέος της χώρας. Είναι αδύνατον να λειτουργήσει μέσα στα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια των μνημονίων. Σε κάθε προκήρυξη  για την πλήρωση θέσεων αναφέρεται η μνημονική δέσμευση για πάγωμα προσλήψεων  στο δημόσιο. Έτσι μοιραία  το θέμα της υγείας στην Λευκάδα αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου προβλήματος  που απαιτεί συμμετοχή, εγρήγορση  και μαζικότερη κινητοποίηση.

Επίσης η προκήρυξη θέσεων δεν σημαίνει απαραίτητα και την κάλυψή τους αφού πολλοί πλέον είναι οι γιατροί , ανάμεσα στους 180.000 νέους που έχουν μεταναστεύσει  στο εξωτερικό, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο   την  προσπάθεια για κάλυψη των θέσεων.

Καλά είναι- εάν δεν έχουμε-  ν΄  αγοράσουμε  ξυπνητήρια  του Μαρκεζίνη*

*      Το 1954 ο οικονομολόγος  πολιτικός υπουργός συντονισμού  τότε  Σπυρίδων Μαρκεζίνης μπλέχτηκε σε ένα σκάνδαλο λαθρεμπορίας (λαθραίας εισαγωγής ρολογιών από την Ελβετία) και αποπέμφθηκε από τον Παπάγο. Αργότερα, όταν ρωτήθηκε από κάποιο δημοσιογράφο σχετικά με τα ρολόγια, του απάντησε κάπως έτσι: Ήταν ξυπνητήρια και τα έφερα για να ξυπνήσω τους Έλληνες.

δείτε σχετικά:   Ο Γιώργος Γαβρίλης μιλάει στον Prisma 95,1 για την δραματική υποβάθμιση του νοσοκομείου Λευκάδας

«Μέρες μετράει» το Νοσοκομείο Λευκάδας. Κρατάει τίτλο και διοικητή για ευφημισμό!

 

 

 

                                                                                       

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *