Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Σε Kέντρο Yγείας μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά το Νοσοκομείο Λευκάδας

Σε “λουκέτο” οδηγείται και η Παθολογική Κλινική

Με νέα υποβάθμιση απειλείται η δευτεροβάθμια  περίθαλψη στην Λευκάδα μέσα στον Μάρτη, αφού  λήγει η σύμβαση τριών ιατρών που καλύπτουν εφημερίες  στην παθολογική κλινική,  με αποτέλεσμα   ο αριθμός των παθολόγων να μην είναι ο  απαραίτητος κατ΄ ελάχιστο για την κάλυψη της λειτουργίας της.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το νέο λουκέτο,  έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα της παιδιατρικής, της ορθοπεδικής, της καρδιολογικής και της οδοντιατρικής  μονάδας των ΑΜΕΑ, υπολειτουργεί  το τμήμα αιμοδοσίας και δεν λειτουργεί το ακτινολογικό.

Το Νοσοκομείο Λευκάδας  επί τουλάχιστον τριετίας “ξηλώνεται” από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ευθυγραμμιζόμενο στους αρχικούς  μνημονιακούς  σχεδιασμούς  Λιαρόπουλου(δείτε το σχεδιασμό του 2011 και θα εκπλαγείται εδώ)  και μετατρέπεται  σε  Κέντρο Υγείας, όπως καταγγέλει το 80% των Ιατρών το 2014 (δείτε υπογραφές  ποιος ήταν με ποιόν εδώ γιατί εκ των υστέρων γίναμε όλοι “συντρόφοι”) και των εργαζομένων εδώ.

Πλέον το βάρος  που πέφτει στις πλάτες του τέως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, μέλος  του σημερινού Δ Σ και νυν βουλευτή Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Σταύρου Γρηγόρη  είναι μεγάλο, αφού θα πρέπει μόλις σε λίγες ημέρες ν΄ ανατρέψει   την  καθοδική πορεία της δημόσιας περίθαλψης  στην Λευκάδας  αρχικά βάζοντας φρένο στην υποβάθμιση και στην συνέχεια  με την επαναστελέχωση  και την επαναφορά του  Γενικού Νοσοκομείου  στο επίπεδο της προ μνημονίου εποχής.

Διαβάστε σχετικά:

Υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Λευκάδας σε Κέντρο Υγείας!

Aνταπάντηση των ιατρών του Νοσοκομείου Λευκάδας στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Γρηγορόπουλο

Συρρικνώνεται και το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λευκάδας

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *