Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Φεβρουαρίου 2020

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας απαντά σε δημοσίευμα της Lefkadapress

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Lefkadapress

σχετικά με τους απλήρωτους επικουρικούς του Νοσοκομείου.

Είναι γεγονός ότι 14  συνάδελφοι επικουρικοί δεν πληρώθηκαν το μήνα Δεκέμβριο. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και υπάρχει κίνδυνος αν δεν εξασφαλιστούν κονδύλια να μην πληρωθούν και τον τρέχοντα μήνα.

Η αιτία βρίσκεται στο άδειο ταμείο του Νοσοκομείου, που έχει και άλλους απλήρωτους, όπως:

Τις καθαρίστριες του Κ.Υ Βασιλικής ένα χρόνο για τις  μετακινήσεις τους,  χρωστούμενα από μετακινήσεις σε άλλους εργαζόμενους, πρόσθετες εφημερίες, απλήρωτες εφημερίες και νυχτερινά, χρωστούμενα ρεπό, αργίες, άδειες, απλήρωτη υπερωριακή εργασία με τη χορήγηση ρεπό ………. 

Η καλή δημοσιογράφος κάνει πώς δεν τα γνωρίζει αυτά. Δεν γνωρίζει ποιος περικόπτει τις δαπάνες για την υγεία και ποιοι στο ΔΣ του Νοσοκομείου ψηφίζουν τσεκουρωμένους  προϋπολογισμούς, όπως αυτός του 2014.

Κάποιος όμως πρέπει να φταίει για τους απλήρωτους συναδέλφους για την καλή δημοσιογράφο. Φυσικά ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Διοικητής του Νοσοκομείου. Αυτός που φέρει την ευθύνη είναι ο Πρόεδρος των εργαζομένων και μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου !!!!!

Για το θέμα ενημερώθηκα την Δευτέρα 12/1/2015 και την επομένη ημέρα παρουσία των μελών του Συλλόγου και αφού ενημερωθήκαμε από την  οικονομική υπηρεσία επιδιώξαμε να συναντηθούμε με το Διοικητή ο οποίος όμως απουσίαζε από το Νοσοκομείο…  Την Τετάρτη14/1/2014 με πρωτοβουλία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους επικουρικούς στο γραφείο του Διοικητή όπου απαιτήσαμε να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων. Ο Διοικητής  έντεχνα, επιχείρησε, αφού μας είπε ότι λυπάται για το γεγονός, να αποποιηθεί των ευθυνών του, απαντώντας, ότι είναι ζήτημα γραφειοκρατικό, επιρρίπτοντας ευθύνες στην οικονομική υπηρεσία. Ζητήσαμε να  παραβρεθεί  η οικονομική υπηρεσία, για να μας ενημερώσει και το αρνήθηκε πεισματικά.  Βέβαια η Διοικητική υπηρεσία ενημέρωνε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου για την οικονομική κατάσταση του   και την ανάγκη ενίσχυσης των κωδικών πληρωμής με επιπλέον χρηματοδότηση.

Την ίδια στιγμή όμως που δεν υπάρχουν χρήματα για τους επικουρικούς, βρέθηκαν για το ιδιωτικό συνεργείο φύλαξης που μόλις ανέλαβε υπηρεσία, στη θέση του καταργημένου κλάδου νυχτοφυλάκων που προβλεπόταν στον οργανισμό του 2012.

Συνολικότερα  η πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας έχει φέρει στα άκρα την παροχή υγείας στην Λευκάδα αφού έκλεισε  η ορθοπεδική,  συρρικνώθηκε η παιδιατρική,  υποβαθμίστηκε η αιμοδοσία, επίκειται η διάλυση της παθολογικής, έχουμε έλλειψη καρδιολόγων και  ο εφοδιασμός σε αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια , τρόφιμα κ.α γίνεται  με το σταγονόμετρο

Όλα τα παραπάνω τα βιώνουν και οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι.

Σαν  εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρόεδρος του Συλλόγου καλώ τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, καλώ  τους συμπολίτες που βάλλονται από την  αντιλαϊκή πολιτική, να βγάλουν συμπεράσματα,  να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της απάνθρωπης αυτής πολιτικής.

ΛΕΥΚΑΔΑ 16/1/2014

Χρήστος Βεργίνης

Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο

και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου

Σημ. ΜΝ: Το άρθρο της Lefkapress

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Πιάστηκαν στα πράσα» στη Λευκάδα σήμερα υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών για χρηματισμό

Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν πολύ γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Λευκάδα κατήγγειλε στην αστυνομία εκβίαση από τους συγκεκριμένους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *