Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Συνεδρίαση Π.Σ. Ιονίων Νήσων. Για συμπαιγνία μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Περιφέρειας κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η ΛΑ.ΣΥ. στο θέμα της ιχθυοκαλλιέργειας στον Κάλαμο

Λαϊκή Συσπείρωση: Καταλάβαμε πως πολιτεύεται η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ στα Ιόνια

Η πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Π.Σ Ιονίων Νήσων με τηλεδιάσκεψη της 9/7/13 ήταν αποκαλυπτική για το πώς πολιτεύεται η Περιφερειακή αρχή της Ν.Δ.

1.    Έφερε για συζήτηση ΜΠΕ για ιχθυοκαλλιέργεια στο νησί Κάλαμος της Λευκάδας γνωρίζοντας ότι έχει λήξει η χρονική προθεσμία άρα ουσιαστικά η ΜΠΕ θεωρείται θετική. Στην συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής ενότητας Λευκάδας έχει θετική γνωμοδότηση για την ΜΠΕ χωρίς καν να επισκεφθεί τον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας. Αποκαλύφθηκε δηλαδή μια συμπαιγνία Δημοτικής αρχής (που επίσης εκπρόθεσμα συζήτησε την ΜΠΕ), της Περιφερειακής Αρχής και της αρμόδιας υπηρεσίας ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της ιχθυοκαλλιέργειας σε βάρος της υγείας των κατοίκων του Καλάμου και του Περιβάλλοντος.

2.    Ο Περιφερειάρχης έφερε θέμα συζήτησης και εισήγηση για την κατανομή του φόρου 5% από τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών που θα εξορύξουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Πρόκειται για χονδροειδή επιχείρηση εμπαιγμού και εξαπάτησης του λαού των Ιόνιων Νησιών που προσπαθεί να προωθήσει τον στόχο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ότι τάχα αρχίζει ανάπτυξη και θα ωφεληθεί ο λαός, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστή αν είναι εκμεταλλεύσιμα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, και δεν έχει γίνει καμία δοκιμαστική γεώτρηση. Παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή ότι θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη στον λαό της περιοχής από τα ψίχουλα του 5% που είναι εντελώς απροσδιόριστο.

Το μόνο σίγουρο είναι η δέσμευση της κυβέρνησης ότι η εξόρυξη  και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων θα παραδοθεί σε πολυεθνικές εταιρείες. Αυτή την απόφαση πρέπει να αντιπαλέψει και να ανατρέψει ο λαός και η νεολαία γιατί ο ορυκτός πλούτος του ανήκει δηλαδή του ανήκει το 100% των κερδών των υδρο-γονανθράκων. Για να πραγματοποιηθεί αυτό απαιτείται αγώνας κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων, ανατροπή τους και δημιουργία ενός αποκλειστικά κρα-τικού φορέα ενέργειας που θα εξασφαλίζει φτηνή και επαρκή ενέργεια για όλον το λαό.

3.    Η συνεδρίαση του Π.Σ. που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη αποτέλεσε αφορμή για θριαμβολογίες της Περιφερειακής Αρχής ότι τάχα έτσι αντιμετωπίζονται τα λειτουργικά προβλήματα της Περιφέρειας. Πρόκειται για αντιστροφή της πραγματικότητας: Η Περιφέρεια δεν μπορεί να παράγει κανένα έργο γιατί υποτάσσεται στην κατευθύνσεις της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, γιατί αποτελεί τμήμα του κρατικού μηχανισμού. Η τηλεδιάσκεψη τους χρησιμεύει για να κρύβει τις οξύτατες εσωτερικές τους αντιθέσεις και να απομακρύνουν τον λαϊκό παράγοντα από την συνεδρίαση του Π.Σ. μάταιος ο κόπος. Το εργα-τικό και λαϊκό κίνημα θα δυναμώσει την παρέμβαση του.

Λαϊκή Συσπείρωση Ι. Ν.

ΠΗΓΗ: Plus Corfu

Να σημειώσουμε ότι το meganisinews.gr έχει κάνει πάνω από σαράντα (40) αναρτήσεις για το φλέγον θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας. Δείτε τη σχετική σελίδα (αρχείο) εδώ.

Σχετικά

19-06-2013: Ομόφωνα «Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λευκάδας στη ΜΠΕ για μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στον Κάλαμο

18-06-2013: Ιχθυοκαλλιέργειες στον Κάλαμο;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στο Υπουργείο Υποδομών ο Α/ρχης Λευκάδας κ.Θοδωρής Χαλικιάς για το θέμα της Πλωτής Γέφυρας Λευκάδας

Την Δευτέρα 28-9-2015 ο Aντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς επισκέφθηκε στην Αθήνα το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και συναντήθηκε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights