Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

“Γκρεμίστε το κτήριο στο Φανάρι” διαμηνύει η Κτηματική Υπηρεσία

Το θέμα επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μεγανησίου στην επόμενη τακτική συνεδρίαση
“Νίπτει τα χείρας της η αντιπολίτευση”

Μέσω του επικεφαλής της, του πρώην δημάρχου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου, πριν από 45 ημέρες περίπου τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 95,1 , όσο και σε δημοτικό συμβούλιο έριξε τις ευθύνες στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου που τον διαβεβαίωνε ότι το κτήριο δεν είχε ανεγερθεί στην κόκκινη ζώνη και δήλωνε ότι ουδέποτε είχε όχληση από την Κτηματική Υπηρεσία.

Υπάρχουν τρία έγγραφα 

Τρία έγγραφα ισχυρίζεται ότι απέστειλε  η Κτηματική Υπηρεσία  στο δήμο Μεγανησίου, στο διάστημα από την ημερομηνία ανέγερσης του κτηρίου και  πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή. Τρία έγγραφα με το ίδιο περιεχόμενο, ότι δηλαδή το κτίσμα στο Φανάρι βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στην περιοχή δικαιοδοσίας της κι επομένως παράνομο. Αυτονόητα γεννάται το ερώτημα,  εάν πράγματι υπάρχουν τρία πρωτοκολλημένα έγγραφα, γιατί δεν ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο γι΄αυτά από εκείνους που εξαπολύουν κατηγορίες στο νέο δήμαρχο για “αυταρχισμό” στη διαχείριση εξουσίας.

Η πρόταση της Προϊσταμένης της Κτηματικής

Σε επίσκεψη Αντιπροσωπείας του δήμου Μεγανησίου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Παύλο Δάγλα και σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, ώστε να μην γίνει κατεδάφιση, η Προϊσταμένη πρότεινε να μας το νοικιάσει!!!  Επομένως κατά την Κτηματική  Υπηρεσία πλέον δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησιακού. Το κτήριο νομικά θεωρεί αμετάκλητα ότι της ανήκει! Το αδιέξοδο στις συζητήσεις αναμένεται να μεταφερθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα υπάρξει και πρόταση για οριστική κατεδάφιση και επιστροφή στο παλιότερο καθεστώς των καντίνων, αφού εάν αποδεχθεί ο δήμος  την πρόταση της Κτηματικής , οδηγούμαστε σε “αχαρτογράφητα” μονοπάτια, εμπλέκεται το ΤΑΙΠΕΔ και πάει λέγοντας…

Στον  “αέρα” ο επιχειρηματίας

Μεταξύ “σφύρας κι άκμονος” ο καλός  φίλος  κι ενοικιαστής του κτηρίου που αφού πέρασε όσα πέρασε, βλέπει να βγαίνει  και στο δρόμο, ως ανταμοιβή για την  συνέπεια των υποχρεώσεών του τόσο προς τον δήμο, όσο και  στην  Κτηματική Υπηρεσία! Να  υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για πρόβλημα που δημιουργείται από το πουθενά σε μια πενταμελή οικογένεια με τρία παιδιά, μόνιμους κάτοικους του υπό γήρανση νησιού μας.

Ποιος θα πληρώσει για τις 140.000 που στοίχισε το κτήριο;

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιος θα πληρώσει  το “μάρμαρο”. Σίγουρα ο ενοικιαστής που εκτροχιάζεται ο οικογενειακός προγραμματισμός του. Ο επόμενος που θα πληρώσει πολύ φοβόμαστε  πως κι αυτός  άθελά του θα βρεθεί στη “δίνη” των ευθυνών.

Τώρα “σιμά-κοντά τα Γιάννενα” στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα μάθουμε περισσότερα.

Δείτε σχετικά:

Το αναψυκτήριο στο Φανάρι θέμα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (αναν.)

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *