Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Μαρτίου 2021

Ο Δήμαρχος Λευκάδας με τους επαγγελματίες της κεντρικής αγοράς του Νυδριού

Σε συνάντηση του Δημάρχου Λευκάδας Κων/νου Δρακονταειδή με τους επαγγελματίες της κεντρικής αγοράς του Νυδριού, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, συζητήθηκαν μέτρα για την απρόσκοπτη κίνηση των επισκεπτών στον κεντρικό δρόμο, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να βοηθηθούν τα καταστήματα.   Συναποφασίστηκε η διατήρηση του πεζόδρομου από 1ης Μαΐου ως 30ης Σεπτεμβρίου και ώρες 19:00 – 02:00 πρωινής της επομένης.  Επίσης η απελευθέρωση του οδοστρώματος από εμπορεύματα, πινακίδες και τραπεζοκαθίσματα. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια τόσο των κατοίκων όσο και αυτών που προορίζονται για ενοικίαση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικητάκης και Σέρβος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Ελλομένου και οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας .

Η παρουσία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, εκτός των επαγγελματιών, μετέτρεψε την συνάντηση σε λαϊκή συνέλευση.  Στα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις των πολιτών απάντησε ο Δήμαρχος ενημερώνοντας για την πορεία των έργων που αφορούν το Νυδρί. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Πράξη Εφαρμογής του σχεδίου Νυδριού – Μεγάλου Αυλακίου, τις συνδέσεις στον αγωγό αποχέτευσης του βιολογικού, στην υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ και την αντιμετώπιση του προβλήματος φωτισμού στον κεντρικό δρόμο. Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με τα έργα ανάπλασης του κεντρικού δρόμου και λιμανιού.

(ΔΤ)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προβληματισμός στους φορείς της Λευκάδας για το Πόρτο Κατσίκι. Aλεπάλληλες συσκέψεις για την εύρεση προσωρινής λύσης

Η πτώση βράχου διαμέτρου 1,5 m ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, προβλημάτισε τις αρχές. Από  καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Είναι η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *