Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

Στην δημοσιότητα το 46σέλιδο έγγραφο-φωτιά για την LEADER Aναπτυξιακή Λευκάδας

Μοιράστηκε έντυπα στους δημοσιογράφους μαζί με την εισήγηση για ορισμό εκπροσώπων για το Δ Σ  της  Leader,  με πρωτοβουλία του Αντπεριφερειάρχη κ. Θοδωρή Χαλικιά στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο  στην Λευκάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: Ορισμός δύο (2) εκπροσώπων της Π.Ε. Λευκάδας στο ΔΣ της Αναπτυξιακής Λευκάδας (Leader)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Η Π.Ε. Λευκάδας γνωστοποιεί – κοινοποιεί σήμερα στο Π.Σ και στους Λευκαδίτες την έκθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης του Ιουλίου 2012 σύμφωνα με την οποία αποδεικνύονται δεκάδες παρατυπίες στην διαχείριση του προγράμματος από την τότε διοίκηση και με την οποία έκθεση του ελέγχου το Υπουργείο στην ουσία καταγγέλλει την σύμβαση.

Με λίγα λόγια σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων του ελέγχου ήταν παράνομες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και συγχρόνως καταγγέλλεται η σύμβαση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Θεωρούμε ότι τα χρήματα του Ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να έχουν ορθή διαχείριση και να αξιοποιούνται με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Επομένως οι ευθύνες μη υλοποίησης του προγράμματος είναι συγκεκριμένες και αναφέρονται στην ανωτέρω έκθεση που σας γνωστοποιούμε.

Εμείς σαν νέα Περιφερειακή Αρχή με τους εκπροσώπους μας στην Διοίκηση της εταιρείας σε συνεργασία και με την Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διεκδικήσουμε υπό αρνητικές σύμφωνα με τα παραπάνω προϋποθέσεις την όποια δυνατότητα λειτουργίας νέου προγράμματος ή συνέχισης του υπάρχοντος.

Επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε το νέο ΔΣ να διερευνήσει τις όποιες ποινικές και λοιπές ευθύνες προκύπτουν από την έκθεση του ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης και να πράξει ότι αυτές επιβάλλουν.

Κατόπιν τούτου προτείνουμε στο Π.Σ. για έγκριση την εκπροσώπηση της Π.Ε. Λευκάδας στο ΔΣ της Αναπτυξιακής Λευκάδας (Leader) τους κυρίους:

Βλάχο Παύλο Χημικό Μηχανικό και
Γαντζία Γεράσιμο Δικηγόρο

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Χαλικιάς Θεόδωρος
Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Η δολοφονία του Π. Φύσσα και η ακροδεξιά φασιστική εκτροπή της Χρυσής Αυγής» στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             Κέρκυρα    25  Σεπτεμβρίου  2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                         Α.Π.οικ. 53397/20458 ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ταχ. […]

Οι παρεμβάσεις-ομιλίες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα που έγιναν κατά την σημερινή παρουσίαση (βίντεο)

Ομιλία Σταύρου Γρηγόρη Συμπατριώτες, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και ιστορικές. Βρισκόμαστε στο πιο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *