Πηγή: www.iporta.gr
Την ουσία για τον Γιώργο Μαζωνάκη την είπαν ο πατέρας του και ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης στο iporta.gr . “Αν βοηθούσατε τα κανάλια, ο Γιώργος θα ήταν μαζί μας”. Για τσαλατάνους τών μεσημεριανών εκπομπών μιλά Πανούσης.
Ο Μαζωνάκης, ο εκκεντρικός, που τον έσωσε η Πίστη και η πίστα, είναι η αφορμή και η προσπάθεια- αναλόγως της διάθεσης των πολιτικών- να καθαρίσει το σύστημα των μασκαράδων στην Ελλάδα. Πτυχία αγορασμένα με πέντε τενεκέδες λάδι, με λεφτά του μπαμπά από βολικά πανεπιστήμια που μοιράζουν χαρτιά, μεταπτυχιακά σε χώρες που πας μόνο για διακοπές και που επικρατούν οι μαφίες κάθε είδους – η Νότια Αμερική βρίθει (=είναι γεμάτη), αυτών- πρόθυμοι πολιτικάντηδες να δώσουν άδειες λειτουργίας σε τσαρλατάνους που μετά λένε ότι δεν τους γνωρίζουν – το είδαμε και αυτό στην ιστορία του Μαζωνάκη – όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα και τόσα, είναι αποδείξεις ότι η Ελλάδα μακροβιεί στην απάτη και είναι μια εκλεπτυσμένη Βενεζουέλα της Ευρώπης που πουλά τουρισμό και παραλία.
Όσον αφορά την οικογένεια του Γιώργου που – ω Έλληνα με τις κατάρες σου και τον βλακώδη εξωκεντρισμό σου – λες ότι τον ξέκαναν και τα λοιπά ανόητα, νομίζω ότι χειρίστηκαν εντελώς λάθος την υπόθεση του Γιώργου. Δεν κλείνεις στο Δρομοκαΐτειο τον άνθρωπό σου για να τον συνετίσεις. Κυρίως σε ημέρες αργίας “για να φάει το πακέτο” του εγκλεισμού και της καθυστέρησης. Είναι ταφόπλακα για τις σχέσεις και δη τις οικογενειακές. Πιο ανόητη κίνηση δεν θα μπορούσαν να κάνουν. και όλοι σύσσωμοι. Ούτε η μάνα, ούτε ο πατέρας διαφοροποιήθηκαν. Ήταν μια γροθιά για να δείξουν τι; Ότι χρειαζόταν θεραπεία; Σε ποιον ήταν επικίνδυνος ο Γιώργος; Σε ποιον ήταν επιθετικός; Ή έστω – για να μην αμφισβητήσω την καλή τους πρόθεση και την μη προερχόμενη εκ του πονηρού – πράξη ήταν πέρα για πέρα λάθος. Δεν είχαν την διάκριση, όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος, να κάνουν τις σωστές κινήσεις. Και ο προδομένος Μαζώ ήταν εύκολο θύμα των πωλητών ελπίδων με το αζημίωτο βέβαια. Η βεβαιότητα μου είναι ότι ο ιδρυματικός εγκλεισμός περισσότερα προβλήματα δημιουργεί όταν γίνει με λάθος τρόπο ώστε οι σχέσεις να διαρραγούν οριστικά. Το ψυχιατρείου ήταν η ταφόπλακα. Η μεγαλύτερη πληγή από την προδοσία της οικογένειας δεν υπάρχει για κάθε ευαίσθητο άνθρωπο. Η μόνη – που είχαν πρόβλημα μαζί του εν τέλει- ήταν η οικογένειά του. Και επειδή όλοι έχουμε μια άποψη και λέμε και μπούρδες συχνά, μην φτάσουμε στο σημείο να κατηγορούμε τον Μαζωνάκη ενώ δεν έκανε κακό σε κανέναν. Να μην σχολιάσω την επιλογή του δημοσίου ιδρύματος. Χάθηκαν τα ιδιωτικά;
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία ο Θεός μας παίρνει κοντά Του την κατάλληλη στιγμή. Αν μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τον αθέατο θαύμα, θα είχαμε ήδη απαντήσεις. Είναι πικρό να το γράφω, αλλά ο Γιώργος στάθηκε η αφορμή να πάνε στον αγύριστο οι γκρέκο μασκαράδες. Αν δεν ήταν διάσημος κανείς δεν θα έπαιρνε είδηση τον θάνατο ενός μη δημοφιλούς ανθρώπου. Να μια εκδοχή του έργου της Θείας Πρόνοιας. Ευελπιστώ οι γκρέκο μασκαράδες να ξεκουμπιστούν από όλες τις θέσεις. Μεγάλη εκκαθάριση πρέπει να γίνει.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Μαζωνάκη και κυρίως στους γονείς. Κατανοώ και αναγνωρίζω τον πόνο τους. Όπως προσπαθώ να συναισθανθώ και τον πόνο της Παναγιάς σαν έβλεπε το παιδί της τον Ιησού να πεθαίνει στον Σταυρό με ανυπόστατες κατηγορίες. Φανταστείτε την θέση της! Όλοι σηκώνουμε έναν διαφορετικό σταυρό.
ΥΓ: Ο Γιώργος λυτρωμένος από τα γήινα και γεμάτος αγαλλίαση έχω την βεβαιότητα ότι είναι στα χέρια του Χριστού. Την ημέρα που η Ορθοδοξία γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, καθαγιάζονται το νερό του Αγιασμού και το κλωναράκι του βασιλικού. Με αυτό φτιάχνεται προζύμι. Χωρίς φυσική μαγιά. Αρκεί η θεϊκή. Λίγος αγιασμός, λίγο αλεύρι και η προσευχή «Σώσον, Κύριε, τὸν λαόν σου, καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς βασιλεῦσι κατά βαρβάρων δωρούμενος, καὶ τὸ σὸν φυλάττων διά τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα» με το σταύρωμα του μείγματος με τον βασιλικό, για τρεις ημέρες δίνει το φούσκωμα που χρειάζεται για να γίνει το πρόσφορο και το κλασσικό ψωμί. Αυτό μην ρωτάτε πώς εξηγείται. Ή το δέχεσαι ή δεν το δέχεσαι. Πάντως συμβαίνει. Ένα (ακόμη) θαύμα.
Καλό φθινόπωρο, αγαπημένοι με υγεία και καθαρή καρδιά.
Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά
22 Σεπτεμβρίου 2026
.
Για την αναδημοσίευση Κωνσταντίνος Μαργέλης
Προσθήκη δύο σχολίων
1) πηγή www.sigmalive.com: Στον Γιώργο Μαζωνάκη αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, κατά το κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι για κάθε άνθρωπο υπάρχει ο Θεός και η ελπίδα, μέχρι και το τελευταίο λεπτό της ζωής του.
Ένας Μαζωνάκης βουτηγμένος στην αμαρτία και μας έμαθε την πίστη εκεί που δεν το περίμενε κανένας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μόρφου, προσθέτοντας, «άρα, για όλους υπάρχει Θεός, για όλους υπάρχει ελπίδα μέχρι το τελευταίο μας λεπτό».
Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρθηκε και στην προσωπική ευθύνη κάθε ανθρώπου απέναντι στην αγιότητα, υπογραμμίζοντας ότι η αγιότητα δεν αποτελεί προνόμιο κάποιων, αλλά προσφέρεται διαρκώς από τον Θεό.
«Δεν σημαίνει επειδή είσαι επίσκοπος ότι είσαι Άγιος. Έπρεπε να είσαι άγιος, αλλά έλα που δεν είμαι, αλλά μπορεί και να γίνω, ποιος ξέρει», είπε χαρακτηριστικά, συνδέοντας την αναφορά του με την προσδοκία της Ανάστασης: «Προσδοκώ ανάσταση νεκρών για όλους μας».
Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να ανοίγουν την καρδιά τους κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και να μνημονεύουν συνεχώς, ιδιαίτερα εκείνους που τους έχουν πικράνει ή αδικήσει.
«Να ανοίγει η καρδιά μέσα στη λειτουργία, να μνημονεύουμε συνεχώς, ιδίως αυτούς που μας πίκραναν και μας αδίκησαν», ανέφερε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μέσα στον άνθρωπο «συγχωρητική, ευχαριστιακή και δοξαστική διάθεση».

2) πηγή www.simerini.sigmalive.com: Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος αναφέρθηκε στον Γιώργο Μαζωνάκη, με αφορμή τον θάνατο και την ταφή του τραγουδιστή, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε δημόσιες αναφορές του γύρω από την πίστη.
Κατά την ομιλία του, ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι ο εκλιπών «έπιασε το νόημα της ζωής και του θανάτου», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε φράσεις που αποδίδονται στον Γιώργο Μαζωνάκη.
«Το έκαμεν αυτό ο εκλιπών τραγουδιστής», ανέφερε ο Μόρφου Νεόφυτος, παραθέτοντας τη φράση: «Εμένα με έσωσε η πίστη και η πίστα». Όπως σχολίασε, «σκεφτείτε πόσο βάθος έχει αυτός ο λόγος».
Στη συνέχεια στάθηκε και σε δύο ακόμη αναφορές του τραγουδιστή: «Η απλότητα είναι πολύ δύσκολη, αλλά να την προσπαθήσουμε με υπομονή» και «η πίστη είναι που κάνει το θαύμα».
