Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

Mετά την ΕΤΙΝ, περνάνε από «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και την LEADER ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΕ

Αντί να δώσουν το πόρισμα ελέγχου του υπουργείου Γεωργίας που ουσιαστικά καταργεί την LEADER AE  στην δημοσιότητα και να στείλουν τον φάκελο με διαβιβαστικό στον εισαγγελέα,  δήμος και Περιφέρεια (βασικοί μέτοχοι) μπήκαν σε διαπραγματεύσεις…

Ξαφνικά άνοιξε ένας νέος κύκλος συζητήσεων και οι αιρετοί σε δήμο και Περιφέρεια βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι τόσο με τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, όσο και με τον βουλευτή Λευκάδας κ. Θοδωρή Σολδάτο με αντικείμενο τι άλλο τη σωτηρία του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης πήραν διαβεβαιώσεις από  βουλευτή και διοικητή του ΟΓΑ ότι το πρόγραμμα λέει μπορεί να  σωθεί! Προϋπόθεση, όμως, είναι να παραμείνει στελεχωμένο (σημειωτέον οι υπάλληλοι  δεν έχουν απολυθεί ακόμα) ως έχει! Τώρα το σώσιμο του προγράμματος σημαίνει καταβολή δεδουλευμένων για όλο το διάστημα (περίπου δύο χρόνια) που το πρόγραμμα έχει ουσιαστικά καταργηθεί, πληρωμή ενοικίων, οφειλών κτλ,  ουσιαστικά όμως σημαίνει αποδοχή  και νομιμοποίηση όλων όσων συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα.

Η ανακίνηση του θέματος μόνο τυχαία δεν είναι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή, ενόψει και της προεκλογικής περιόδου στη Λευκάδα, θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις από τους νέους τοπικούς άρχοντες προτού βάλουν τις υπογραφές τους. Σοφά επίσης θα πράξουν για όσα θέματα απασχολούν τη Λευκάδα να μιλούν απευθείας με τα αρμόδια υπουργεία χωρίς μεσάζοντες, αφού  έχουν πρόσφατη νωπή  λαϊκή εντολή να το πράξουν.

O πολιτικός χρόνος συμπυκνώνεται, ο καθορισμός της ημερομηνίας των εκλογών είναι ζήτημα ενός ή το πολύ τεσσάρων μηνών, με την έκβασή τους να είναι καθοριστική για την πορεία της χώρας. Η μόνη οδός που οδηγεί στην ελπίδα είναι η ρήξη με  το παρελθόν, η  ανατροπή της κατεστημένης λογικής, η ανάδειξη νέου ήθους, διαφορετικά  πολύ σύντομα θα μιλάμε για «πολιτική αυτοκτονία».

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *