Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Μαΐου 2021

H Π.Ε. Λευκάδας για την μεταφορά μαθητών σχολικού έτους 2014-2015

Συμφωνήθηκε η εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους των δρομολογίων από την αρχή της σχολικής χρονιάς

Στο πλαίσιο της αριθμ. 24001/2013 ΚΥΑ, η Π.Ε. Λευκάδας διακήρυξε διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την εκτέλεση 41 δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σχολικού έτους 2014-2015.

Επειδή η ανωτέρω διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, αλλά και δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, προκηρύχθηκε  πρόχειρος διαγωνισμός, ο οποίος και επαναλήφθηκε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, ανατέθηκαν δώδεκα (12) από τα 41  συνολικά δρομολόγια.

Η Π.Ε. Λευκάδας υπερέβη τις τεχνικές δυσκολίες και καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω των εκλογών του Μαΐου και της μεγάλης μεταβατικής περιόδου για την εγκατάσταση της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Έτσι κατόπιν προσπαθειών της νέας Περιφερειακής Αρχής και με την ανταπόκριση και συνεργασία των μεταφορέων επιλύθηκαν τα προβλήματα και συμφωνήθηκε η εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους των δρομολογίων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Λευκάδας προωθούν τις διαδικασίες και για την τυπική τακτοποίηση του θέματος, μετά την κατατεθείσα τροπολογία στη Βουλή, η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα.

Εντός των προσεχών ημερών, μετά την ψήφιση της προαναφερόμενης τροπολογίας, θα διευθετηθεί και η εκκρεμότητα μικρού αριθμού δρομολογίων μεταφοράς μαθητών με ταξί, ώστε το σύνολο των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης να μεταφέρονται κανονικά και με ασφάλεια από και προς τα σχολεία τους.


ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση και στήριξη των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον Τουριστικό τομέα. Για τα μικρά νησιά, κάτω των 3100 κατοίκων, μηδενικό επιτόκιο για ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων

Η επίσημη προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο στις 15 Μαρτίου- ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: Η Δράση […]

Τρία κρούσματα η Λευκάδα

Τις περιοχές που εντοπίστηκαν τα 1.449 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Δείτε αναλυτικά τη λίστα. Χάος για ακόμη μια μέρα με τα κρούσματα κορονοϊού στην […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *