Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Eυχάριστα νέα! Βρέθηκε σώος ο αγνοούμενος 34χρονος υποβρύχιος ψαράς (3η αναν.)

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενικές Αρχές Λευκάδας, Νυδρίου και Πρέβεζας για περιστατικό αγνοούμενου 32χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σκορπιού και ν. Μεγανησίου.

Άμεσα από τις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του, δια ξηράς από περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης, από τρία (03) πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στις έρευνες συνέδραμαν τα Τ/Χ σκάφη “ΠΑΣΙΟΝ ΦΟΡ ΜΠΛΟΥ’ Λ.Λ. 1834 και “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” Τ.Θ. 93 καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΠΑΝΑΓΙΑ” Ν.Λ. 320.

Ο 32χρονος εντοπίστηκε  σώος, πρωινές ώρες σήμερα, από πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τον μετέφερε στο Λιμένα Νυδρίου, απ’ όπου και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για περαιτέρω εξετάσεις.

Λευκάδα. Ψάχνουν  αγνοούμενο ψαροτουφεκά. Έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας

Αγνοείται ψαροτουφεκάς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του εσωτερικού Αρχιπελάγους του Μεγανησίου

Από το πρωί έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του ψαροτουφεκά, ο οποίος, σύμφωνα με όσα έχουμε ήδη δημοσιεύσει, έφυγε από ενοικιασμένο κατάλυμα στο Νυδρί για υποβρύχιο ψάρεμα με ψαροτούφεκο χθες το μεσημέρι προς άγνωστη κατεύθυνση. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από οικείους του παρκαρισμένο στην περιοχή Δεσίμι, απ΄όπου εικάζεται ότι χρησιμοποιώντας θαλάσσιο κανό, κατευθύνθηκε στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λευκάδας και Μεγανησίου για ψάρεμα.

Στις έρευνες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει κάποιο αποτέλεσμα, εκτός από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος συμμετέχει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (δείτε τη φωτογραφία μας στην ανάρτηση), χτενίζοντας την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή.

Να σημειωθεί, δε, ότι παρά την παροδική καταιγίδα χθες βράδυ, οι άνεμοι που επικρατούσαν καθόλη την διάρκεια του 24ωρου ήταν ασθενείς.

————————————————–

Αγνοείται ψαροτουφεκάς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του εσωτερικού Αρχιπελάγους του Μεγανησίου

Ο αγνοούμενος έφυγε από ενοικιασμένο κατάλυμα στο Νυδρί για υποβρύχιο ψάρεμα με ψαροτούφεκο χθες το μεσημέρι προς άγνωστη κατεύθυνση. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από οικείους του παρκαρισμένο στην περιοχή Δεσίμι, απ΄όπου εικάζεται ότι χρησιμοποιώντας θαλάσσιο κανό κατευθύνθηκε στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λευκάδας και Μεγανησίου για ψάρεμα.

Αργά το απόγευμα και με το ξέσπασμα καταιγίδας έγινε αντιληπτή η απουσία του κι άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Πιθανολογείται ότι ο ψαροτουφεκάς,  κάπου βρήκε καταφύγιο κι αδυνατεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Παρακαλείται εάν κάποιος  γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει με την αρμόδια λιμενική αρχή.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *