Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Ιουνίου 2023

Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο του Νοσοκομείου (αναν.)

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λευκάδας, η Επιτροπή Αγώνα στο Νοσοκομείο Λευκάδας, της  Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, και η ΕΛΜΕ Λευκάδας καλεί όλους τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και κάθε πολίτη, ενόψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 9 Ιουλίου, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 9 Ιουλίου και ώρα 9:30 το πρωί, προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών δομών των Δήμων.

 Τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα

Κάλεσμα και από το Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Εργαζόμενοι -ες

Η λεγόμενη αξιολόγηση, ο αντιδραστικός δηλαδή κρατικός έλεγχος, δεν έχει να κάνει με την καλύτερη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, με ικανότερους δημόσιους υπάλληλους, ούτε με την εξάλειψη των αιτιών που δημιουργούν τα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα. Δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν σύγχρονες, καλύτερες στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.
Η αξιολόγηση έχει να κάνει με την αναμόρφωση σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση του αστικού κράτους, με την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στο χώρο του Δημοσίου, την καθυπόταξη και χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τη μισθολογική τους καθήλωση.

Όλα τα προηγούμενα συστήματα αξιολόγησης κρίνονται σήμερα αναποτελεσματικά, γιατί το κεφάλαιο απαιτεί εκσυγχρονισμό του κράτους, προσαρμογές στις σύγχρονες ανάγκες του. Γι’ αυτό και η συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) κρύβει ότι ο προηγούμενος νόμος για την αξιολόγηση, δηλαδή το ΠΔ 318/92, που μέχρι χτες εφαρμοζόταν, ήταν δικό της δημιούργημα, της ΝΔ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της διοίκησης είναι «δικά της» παιδιά, που τώρα είναι έτοιμη να τα θυσιάσει, αν δεν προσαρμοστούν στο σύγχρονο ρόλο τους.

Η αξιολόγηση αποτελεί ένα από όλα τα εργαλεία στην υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου, στο πλαίσιο των συνολικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Συνδέεται με το νέο μισθολόγιο, τις απολύσεις, τον επανέλεγχο των συμβασιούχων, που έγιναν αορίστου χρόνου, το νέο μηχανισμό κινητικότητας (εσωτερική αγορά εργασίας), το νέο τρόπο επιλογής των στελεχών διοίκησης, το πειθαρχικό δίκαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών, τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει ή και να ιδιωτικοποιήσει μια υπηρεσία τότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την «αξιολόγηση» για τη συρρίκνωση του προσωπικού της!

Δεν πρόκειται λοιπόν για «ψευτοαξιολόγηση», δεν είναι «προσχηματική», δεν την φέρνουν τα μνημόνια. Όποια μορφή και να πάρει, με όποιο τρόπο και να γίνει, εφ’ όσον συνδέεται με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών, δεν αλλάζει χαρακτήρα. Έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπηρετεί συνολικότερα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλίων.

Τη λογική της συνολικής εναντίωσης στο νόμο της αξιολόγησης την εξέφρασαν σε συνδικαλιστικό επίπεδο μόνο οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αυτές πρόβαλαν την ανάγκη μαζικής καταδίκης του νόμου με όρους μαζικής, συλλογικής απειθαρχίας.

Παλεύουμε για να καταργηθεί ο νόμος 4250/14!

Οργανωμένα, μαζικά, απέχουμε από οποιαδήποτε εμπλοκή στην αξιολόγηση, αξιολογητές και αξιολογούμενοι. Κανείς να μη συμπληρώσει τα φύλλα αξιολόγησης!

Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωνόμαστε γύρω από τα ταξικά συνδικάτα οργανώνουμε την πάλη μας για την ανατροπή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής!

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, σε συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να συνεχίσουμε να οργανώνουμε την πάλη μας όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά και ενάντια στις συνολικές αναδιαρθρώσεις που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ για λογαριασμό του κεφαλαίου.

ΛΕΥΚΑΔΑ 7-7-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights