Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Ολοκληρώνεται (;) το δίκτυο κατάληξης του Βιολογικού Ελλομένου στο Αλαμανάτο

Κανονικά και με μικρή καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών ολοκληρώνεται και η τελευταία πράξη ενός δράματος για την πιο όμορφη περιοχή του Ιονίου, της Ελλάδας και πιθανόν του κόσμου, χωρίς ίχνος υπερβολής.

Το τελευταίο τμήμα του αγωγού Βιολογικού Ελλομένου, το υποβρύχιο τμήμα του, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, αλλά μέλλει να απασχολήσει τις επόμενες γενιές στο Μεγανήσι.

Το θέμα δεν το “ακούμπησε” κανείς σε Λευκάδα και Μεγανήσι για καθαρά προεκλογικούς λόγους. Το έργο που πέρασε από “40 κύμματα” στην κυριολεξία από την “βροχή” των προσφυγών στο ΣΤΕ, λόγω περικοπών και “οροφής κόστους” για να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κυριολεκτικά “πετσοκόφτηκε”, με αποτέλεσμα ν’ αφαιρεθεί ένα μεγάλο τμήμα της  αρχικής μελέτης που είχε συμφωνηθεί με έγκριση και Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνέχεια και η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού όλοι οι διατελέσαντες δήμαρχοι του Μεγανησίου αλλά και της Λευκάδας για πολιτικούς λόγους και κυρίως για κομματικούς έριχναν διαχρονικά τους τόνους για το μεγάλο αυτό θέμα, αν και ήταν στην γνώση τους τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή από την λειτουργία του Βιολογικού της Λευκάδας.

Με λύπη είδαμε και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές της Λευκάδα ανθρώπους που αγωνίστηκαν, ο αγωγός να πάει εκεί που δεν θα δημιουργούσε κανένα πρόβλημα (μαύρο νερό), να  στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια εκείνων που συνέβαλαν τα μέγιστα για ένα ακόμα οικολογικό έγκλημα στην περιοχή μας.

Η κοινωνία ελπίζουμε κάποτε ν΄αντιληφθεί ότι αποτελεί δική της μέριμνα, η προστασία των πλουτοπαραγωγικών της πόρων, η προστασία του περιβάλλοντος, το δικαίωμά της σε Υγεία, Παιδεία, Εργασία και να μην επαναπαύεται ψηφίζοντας μία φορά κάθε 4 ή 5 χρόνια. Ας αποφασίσει  επιτέλους ότι ο μόνος γνήσιος θεματοφύλακας των συμφερόντων της είναι η ίδια και κανείς άλλος.

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights