Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο Μητσοτάκη για διαθεσιμότητα και απολύσεις, λέει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής;

Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε την ένσταση με βάση την Έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η οποία εκφράζει έντονο προβληματισμό για αρκετά από τα άρθρα του νομοσχεδίου, σε σχέση με τη συμβατότητά τους με το Σύνταγμα και με διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα.

Η ένσταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, αποτελούμενη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με την επίκληση του υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

Την ένσταση υποστήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Επί της αρχής, το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ απορρίπτεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – αν και η Χρυσή Αυγή τάχθηκε υπέρ της κατάργησης που προβλέπει το νομοσχέδιο για κάποιους οργανισμούς, ενώ δεν μετείχε και στη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας και τη σχετική ψηφοφορία.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights