Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Σεπτεμβρίου 2021

Μπλόκο από το ΠΑΣΟΚ στο “σπάσιμο” των δήμων, που αφορά την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο

“Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Παναγιώτη Ρήγα, όπου συζητήθηκε και το θέμα του Προγραμματισμού της Υποεπιτροπής για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αποφασίστηκε ότι δυόμιση μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή του «Καλλικράτη» και σπάσιμο Δήμων, που μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όσον αφορά στα οικονομικά, διοικητικά, θέματα προσωπικού, πόρων. κ.λπ.

Ο «Καλλικράτης» απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο. Θα πρέπει να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα το συνολικό πλαίσιο κατόπιν εκτενούς διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως είχε επισημάνει το ζήτημα, από τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε τότε. […]”,

αναφέρει η ανακοίνωση του Συντονιστικού.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία είχε κατατεθεί σε (άσχετο) νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας  Τάξης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δηλαδή, του άμεσα ενδιαφερόμενου για κατάτμηση της Κέρκυρας Νίκου Δένδια και έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Ο κ. Δένδιας ήταν ο πρώτος κυβερνητικός παράγοντας ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σπάσιμο του νησιωτικού δήμου της Κέρκυρας, για να επακολουθήσει μπαράζ αντιδράσεων και πάγωμα (προσωρινό;) της εξέλιξης από το Γ. Μιχελάκη.

Η τροπολογία (βλ. παρακάτω) την οποία κατέθεσε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ο Νίκος Σηφουνάκης στο νομοσχέδιο Δένδια, προβλέπει, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, τη δημιουργία τεσσάρων δήμων σε νησιά με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων (δηλαδή, Λέσβος, Κέρκυρα Ρόδος, Χίος και Κεφαλλονιά) και δύο σε νησιά με πληθυσμό από 30.000 έως 50.000 κατοίκους (Σάμος, Ζάκυνθος).

Για να ισχύσει η τροπολογία από αυτές τις εκλογές η διάσπαση των νησιώτικων δήμων, η τροπολογία θα πρέπει να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μέχρι τις 18 Μαρτίου (δυο μήνες προ των εκλογών) μαζί με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικων. Πάντως, το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα επί της αρχής από τη Βουλή και η συζήτηση επί των άρθρων θα γίνει την Τετάρτη και Πέμπτη 5 και 6 Μαρτίου, οπότε και θα συζητηθεί μαζί και η τροπολογία Σηφουνάκη.

ΠΗΓΕΣ: pasok.gr, aftodioikisi.gr, dimokratiki.gr

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *