Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Γκάλοπ: Διαψεύδει ο Θοδωρής Σολδάτος τα περί στήριξης πράσινων υποψηφίων στη Λευκάδα (2η αναν.)

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί το meganisinews με τον βουλευτή Λευκάδας κ. Θοδωρή Σολδάτο, μας δήλωσε ότι:

“Πρόκειται για ανυπόστατες φήμες  το ενδεχόμενο στήριξης από την Ν.Δ. σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν. Μάλιστα της ίδιας άποψης είναι και ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ.  κ. Αντώνης  Σαμαράς“,

όπως μας διαβεβαίωσε.

Εξίσου σημαντικό, όπως μας δήλωσε, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος δεν υποστηρίζει κανένα ιδιαίτερο πρόσωπο για το “χρίσμα” στη Λευκάδα. Άλλωστε ο ίδιος έχει γνωστοποιήσει δημόσια τις προϋποθέσεις  και την γνώμη του για τα προσόντα του υποψηφίου και είναι πλέον  θέμα και της τοπικής οργάνωσης αλλά και του κόμματος για το ποιος τελικά θα είναι ο υποψήφιος που θα στηριχθεί.

8/12/2013 

Γκάλοπ. Εφτά μέρες “βομβαρδίζουν” τη Λευκάδα με τηλεφωνήματα – Ψάχνουν τον κοινό υποψήφιο (αναν.)

Πρωτοφανής η χρονική διάρκεια της τηλεφωνικής δημοσκόπησης που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για λογαριασμό της Συγγρού που ήδη έχει  συμφωνήσει με την Ιπποκράτους. Επί μία εβδομάδα  τηλεφωνούν στους Λευκαδίτες, θέλοντας οι εντολείς (και) με αυτό τον τρόπο πρωτίστως να κάνουν κτήμα και να εδραιώσουν τη συναίνεση στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μια συναίνεση που αφορά την κεντρική επιλογή τους για τη Λευκάδα: δήμαρχος από το ΠΑΣΟΚ, Περιφερειάρχης από τη Ν.Δ.

Επιπλέον, η δημοσκόπηση φαίνεται ν΄αποτελεί εργαλείο για να καμφθούν

  • τόσο οι φιλοδοξίες των κ.κ. Θανάση Καββαδά και Σωτήρη Σκιαδαρέση (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας), που υποστηρίζονται από τους κ.κ. Βεργίνη Ξενοφώντα και Θοδωρή Σολδάτο αντίστοιχα και έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι
  • όσο και οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων που δεν συναινούν με το “σύμφωνο συμβίωσης” που έχουν αποφασίσει να επιβάλουν οι ηγεσίες των δύο κυβερνητικών  εταίρων.

Πιο πιθανό σενάριο, παρά  τις αρχικές μας προβλέψεις, διαφαίνεται αυτό της καθόλου ή διπλής καθόδου υποψηφίων της ΝΔ στην Λευκάδα, με τον Σπύρο Μαργέλη για το  ΠΑΣΟΚ, ώστε ν΄αντιμετωπιστεί ο Κώστας Δρακονταειδής που κυριολεκτικά καλπάζει, κεφαλαιοποιώντας την αγανάκτηση της υπερχρεωμένης Λευκαδίτικης κοινωνίας που στενάζει κάτω από το βάρος των οικονομικών μέτρων της συγκυβέρνησης.

Στην Περιφέρεια ο Σπύρος Σπύρου μένει μοναδικός υποψήφιος, με το ΠΑΣΟΚ  να μην κατεβάζει υποψήφιο μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο να χαθεί η Περιφέρεια, λόγω των τεραστίων προβλημάτων χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία όλο το προηγούμενο διάστημα, της αποδόμησης των υπηρεσιών, τις αντιδράσεις από την εισβολή τεράστιων επενδυτικών κεφαλαίων σε ιχθυοκαλλιέργειες, ενέργεια , τουρισμό κ.λπ.

Τώρα εάν ρωτάτε τι θ΄απογίνουν οι υπόλοιποι, θέσεις αντιπεριφερειαρχών, υπάρχουν,  δόξα τω Θεώ, αρκετές.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι στο γκάλοπ που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πολίτες καλούνται να διαλέξουν για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μεταξύ δύο υποψηφίων του ΚΚΕ.

Σημείωση ΜΝ: Όλα τα παραπάνω αποτελούν πολιτική εκτίμηση, βάσει των τελευταίων πληροφοριών μας, τα οποία αλλάζουν αναλόγως των πολιτικών εκτιμήσεων των στρατηγείων των κομμάτων. Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και τις διαψεύσεις, το νόημα αυτών των εκλογών έχει βαθιά πολιτικό  χαρακτήρα. Η ερμηνεία την επομένη  από την συγκυβέρνηση  :

είτε έχουμε  νωπή εντολή να συνεχίσουμε τα μνημόνια,

είτε  ο λαός μίλησε θέλει αλλαγή πολιτικής και πολιτικών

Εμείς  θ΄αποφασίσουμε τι θ΄ακούσουμε στις ειδήσεις την επόμενη μέρα.

7/12/2013

Σε εξέλιξη γκάλοπ στη Λευκάδα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου – Δείτε για ποιους ρωτούν (αναν.)

Τηλεφωνική δημοσκόπηση από ιδιωτική εταιρεία στα Ιόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο Σαββατοκύριακο που διανύουμε, σύμφωνα με πληροφορίες από αναγνώστη του site. H δημοσκόπηση αφορά υποψηφίους δημάρχους στη Λευκάδα, αλλά και  υποψήφιους Περιφερειάρχες.

Οι ερωτήσεις καταγράφουν προτιμήσεις,  αναγνωρισιμότητα, αλλά και απόψεις πολιτών για τους εξής υποψηφίους δημάρχους στη Λευκάδα: Κώστας Αραβανής, Σπύρος Μαργέλης, Κώστας Δρακονταειδής, Θανάσης Καββαδάς και ο νυν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων* τα ονόματα που συγκράτησε ήταν: Σπύρος Σπύρου, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Ηλίας Μπεριάτος.

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακριβώς για λογαριασμό ποιου κόμματος γίνεται  η δημοσκόπηση. Πιθανολογείται, από τη δομή και τη διατύπωση των ερωτημάτων, ότι αποτελεί  παραγγελία της  ΝΔ πριν από τις τελικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες στα Ιόνια που αυτή  θα στηρίξει κομματικά.

*Σημείωση: Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προτάθηκαν τουλάχιστον άλλα τέσσερα ονόματα.

Το meganisinews έχει τολμήσει να προβλέψει του υποψηφίους εδώ:  Εκλογομαγειρέματα…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας: “Εγκρίθηκε η μελέτη κυκλοφοριακής οργάνωσης του λιμένα Περιγιαλίου”

Το  Διοικητικό Συμβούλιο  έκανε  οµόφωνα (απουσία των μελών από το Μεγανήσι) αποδεκτή  την δωρεά εκπονηθείσας µελέτης κυκλοφοριακής οργάνωσης του λιµένα […]

3 Σχόλια

    1. Να΄στε σίγουρος ότι γνωρίζουμε πολύ περισότερα απ’ όσα γράφουμε! Αυτός είναι και ο λόγος που αναλαμβάνουμε αυτού του είδους το ρίσκο, μοναδική ιστοσελίδα της περιοχής μας, σημειώστε το!

  1. Ο Σολδάτος έχει και μερικές αναλαμπές, η καλύτερη κίνηση που έκανε τα τελευταία χρόνια ήταν που στήριξε για Πρόεδρο του Επιμελητηρίου τον Σκιαδαρέση. Βλέπετε να κινείτε τίποτε άλλο στο νησί εκτός από το Επιμελητήριο; Θοδωρή δεν σε έχω ψηφίσει ποτέ αλλά την επόμενη μάλλον θα το κάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights