Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Φεβρουαρίου 2021

Πυρκαγιά κατέστρεψε την οικία του γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως π. Πανογιώργου Κτενά

Ενημέρωση από την Ι.Μ. Λευκάδος & Ιθάκης

Το μεταμεσονύχτιο της Κυριακής 24 πρός Δευτέρα 25 τρέχοντος μηνός συγκλονιστικό γεγονός σημάδεψε την ήσυχη κοινωνία της Καρυάς και έσπειρε τον τρόμο, την αγωνία και την θλίψη στους κατοίκους του όμορφου αυτού χωριού. Πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεκίνησε από καλοριφέρ ηλεκτρικού ρεύματος, αποτέφρωσε και ολοκληρωτικά ερείπωσε το σπίτι του εφημερίου της Καρυάς και γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, πρωτοπρεσβυτέρου π. Πανογιώργου Κτενά.

Οι αδηφάγες φλόγες, σε σύντομο χρονικό διάστημα και ενώ εκείνη την στιγμή δεν έβρεχε, σκέπασαν ολόκληρο το κτήριο και μόλις που προέφθασε ο πατήρ Πανογιώργος να εξέλθει. Δεν μπόρεσε όμως να γλυτώσει τίποτε από τα υπάρχοντα μέσα στο σπίτι. Το χωριό, που ησύχαζε, αναστατώθηκε και όλοι σχεδόν οι ευρισκόμενοι κάτοικοι έτρεξαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, εκεί όπου βρισκόταν το καιόμενο σπίτι, με πρόθεση να βοηθήσουν. Η πυρκαϊά όμως είχε επιταχυνόμενο ρυθμό και η καταστροφή ολοκληρώθηκε πολύ σύντομα.

Ενωρίς και από τούς πρώτους βρέθηκε στο κατεστραμένο σπίτι, ενοσχύοντας ηθικά τον π. Πανογιώργο, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος μαζί με κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Την ίδια περίπου ώρα έφθασε και ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κων/νος Αραβανής με τους συνεργάτες του.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των Καρυσάνων και οι φιλάδελφες προτάσεις τους για ενεργή συμπαράσταση στον π. Πανογιώργο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *