Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Έρχεται δάσκαλος για το Μεγανήσι

Μέχρι την  Παρασκευή 25/10/2013  αναμένεται να παρουσιαστεί  στη Α/θμια  Διεύθυνση Λευκάδας, την Τρίτη 29/10/2013 εκτός απροόπτου  στο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου, στο Κατωμέρι.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτου στον υπουργό Παιδείας    Κων/νο Αρβανιτόπουλο, όπως είχε δημοσιεύσει το meganisinews ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή του νομού, προκειμένου να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα που είχε δημιουργηθεί, αλλά και η κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Μεγανησίου. (Δείτε σχετικά εδώ κι εδώ).

Το δημοτικό σχολείο  του νησιού μας επανέρχεται σε ομαλή λειτουργία, αφού έχει καλυφθεί πλήρως και από ειδικότητες  γυμναστικής, μουσικής, αγγλικών.  Σε εκκρεμότητα ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα με την δασκάλα παράλληλης στήριξης που δεν γνωρίζει braille, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί το πρόβλημα να υπερκεραστεί, αφού υπάρχει δασκάλα  με οργανική θέση στο σχολείο  η οποία γνωρίζει και το συγκεκριμένο σύστημα και μπορεί  να βοηθήσει την μικρή μαθήτρια που το χρειάζεται.

Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση :

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 13 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών και 17 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 24Οκτωβρίου 2013 έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Η νέα δασκάλα είναι και Λευκαδίτισσα για να εξασφαλιστεί ότι σίγουρα θα παρουσιαστεί στην θέση της και δεν θα έχουμε άλλες εκπλήξεις .

Δείτε την λίστα εδώ

Σημείωση:  Η λύση που δόθηκε  για το δημοτικό  σχολείο  στο Μεγανήσι  δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα, αφού τα δεδομένα  τόσο του αριθμού των μαθητών, όσο και της οικονομικής κατάστασης της χώρας  αναμένεται να  αναμορφωθούν “επί τα χείρω” την επόμενη χρονιά.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights