Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας αύριο Πέμπτη ο δήμαρχος Μεγανησίου με τον δήμαρχο Λευκάδας

Σέ σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με τον υφυπουργό Παιδείας Κων/νο Γκιουλέκα θα βρεθούν οι δήμαρχοι Λευκάδας Κώστας Αραβανής και Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος για την λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.

Με στόχο να επισπευστούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, μέσα από τα οποία λειτουργούν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνονται με όλους τους Δημάρχους της χώρας συσκέψεις, που συγκαλούνται με πρωτοβουλία του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα.

Με δεδομένο ότι τα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων διανύουν το πιο κρίσιμο στάδιο στην υλοποίηση τους, καθώς απομένουν μόλις τρεις μήνες έως το τέλος του 2013, ο Υφυπουργός Παιδείας προχώρησε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με σκοπό την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων, που προορίζονται για την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

Στη πρώτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.00 θα συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι και τα διοικητικά στελέχη των δήμων Αττικής και Νότιας Ελλάδας, που υλοποιούν ή πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2007-2013» και εθνικούς πόρους.

Τώρα εάν θ΄ανοίξουν το στόμα τους να μεταφέρουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις ελλείψεις  στα σχολεία της περιοχής των δήμων τους, είναι άγνωστο.  Εμείς δεν αναμένουμε κάτι τέτοιο,  άλλωστε μην ξεχνάτε,  διανύουμε προεκλογική περίοδο και κανείς  τους  δεν θα  ρισκάρει το  … χρίσμα !

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Kαρναβάλι στο Μεγανήσι

Μεγανησιώτικο καρναβάλι 2012. Στους ρυθμούς της  “Σάμπας” λοιπόν λικνίστηκε σήμερα  το νησί μας, σκορπίζοντας κέφι, ζωντάνια  και αισιοδοξία: Δείτε το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights