Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Αλ. Μητρόπουλος για τα σχέδια πρόωρων συνταξιοδοτήσεων: «Με πανουργία ακρωτηριάζουν το Δημόσιο!»

Δήλωση του υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ για τα διαφαινόμενα σχέδια πρόωρης συνταξιοδότησης δεκάδων χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων με εξαγορά πλασματικών.

Το καθημαγμένο και υπό χρεοκοπία Ασφαλιστικό μας Σύστημα δέχεται άλλο ένα ισχυρό χτύπημα ώστε να οδηγηθούν όλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, στη βασική σύνταξη των 360 € από 1-1-2015, όπως προβλέπει το άρθρο 37 του ν. 3863/2010.

Ταυτόχρονα με το δήθεν bonus των πλασματικών χρόνων, που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τον εξαγοράσουν πανάκριβα υπό τον πανικό της διαθεσιμότητας-κινητικότητας, ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας θα στερήσει από πολύτιμες υπηρεσίες την Κοινωνία εξασφαλίζοντας πόρους από τη μισθολογική δαπάνη μόνο για τους δανειστές!

Πρόκειται για μια κίνηση αντικοινωνικής επίνευσης πολλαπλών στοχεύσεων… Για ένα σχέδιο-παγίδα που θα αποβεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος του ασφαλιστικού συστήματος, εις βάρος εν τέλει των ίδιων των υπαλλήλων που θα ενταχθούν σ’αυτό, με την ψευδαίσθηση ότι θα εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη. Η Τρόικα και η μνημονιακή κυβέρνηση θέλουν τους εργαζόμενους πένητες και τους συνταξιούχους παρίες.

Γι’αυτό τους καλούμε να μην συνεργήσουν στο προμελετημένο κραχ των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Καλούμε όλους τους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να αντιληφθούν την αντικοινωνική και αντιασφαλιστική αυτή μνημονιακή πανουργία και να την απορρίψουν χωρίς καμία άλλη συζήτηση. Να προστατέψουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια τους.

Πρέπει όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντιληφθούν ότι, όταν μια κυβέρνηση ανακοινώνει ως δήθεν κοινωνικό μέρισμα το εικονικό «πλεόνασμα του αίματος» και ταυτόχρονα ανακοινώνει με το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2014 πολλαπλάσιες κοινωνικές περικοπές και δημοσιονομικά μέτρα, τότε κάθε σχέδιο και εξαγγελία στο κοινωνικό πεδίο εμπεριέχει έναν ακόμη εμπαιγμό και μια ακόμη υλοποίηση των κοινωνιοκτόνων μνημονιακών στόχων.”

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *