Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Επιβεβαιώνεται το meganisinews. Κενά σε δασκάλους Ειδικής Αγωγής και υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου στο Μεγανήσι

Το meganisinews σε αναρτήσεις και ρεπορτάζ του είχε αναδείξει  το θέμα της έλλειψης δασκάλου Ειδικής Αγωγής που έστω και πολύ αργότερα απ’ ότι είχε αρχικά υπολογιστεί βρήκε το δρόμο του για το σχολικό έτος 2012-2013. Όμως, το θέμα φαίνεται να μην σταματά εδώ. Υπάρχει -ή μάλλον αναμένεται να υπάρχει συνέχεια, εκτός και αν τα αντανακλαστικά των αρμόδιων φορέων αποδειχθούν ταχύτερα από πέρυσι. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι φέτος δεν θα ταλαιπωρηθούν άλλο οι γονείς και το παιδί τους, των οποίων είναι αναφαίρετο και κατοχυρωμένο από τους νόμους και την πολιτεία δικαίωμα η συγκεκριμένη αρωγή και μέριμνα, όσο και η υποχρέωση των θεσμικών οργάνων να μεριμνούν, να ενεργούν και να πράττουν τα δέοντα, διότι οι δημότες ενός τόπου δεν είναι απλά δημότες, αλλά προπάντων πολίτες.

Κοντά σε αυτό το ζήτημα, ανακύπτει και ένα ακόμα: Ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου στο Μεγανήσι, από 4θέσιο σε 3θέσιο, θέμα στο οποίο αναφερθήκαμε μόλις πριν από τρεις μέρες.

Τα δύο παραπάνω σημαντικότατα ζητήματα, τα οποία ανέδειξε το meganisinews, βρίσκουν και έναν αδιάψευστο μάρτυρα, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας, από τον οποίο και λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση-ενημέρωση:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ                    Λευκάδα 8/9/2013

«ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»                                     

Γ. Μεσσήνη 7,  31100  Λευκάδα

Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958

Εmail:sepelefkadas@yahoo.gr

Η φετινή σχολική   χρονιά φαίνεται καθαρά  ότι αρχίζει με αμέτρητα προβλήματα  και ένα από τα κυρίαρχα είναι τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα αντιμετωπίσουν οι σχολικές μονάδες με το άνοιγμα των  σχολείων. Αυτή η κατάσταση αν δεν αλλάξει άμεσα ζημιώνει τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και συνολικά την κοινωνία με άμεσο αποδέκτη τους ίδιους τους μαθητές.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε  την  Πέμπτη 5/9 με το Διευθυντή Π.Ε. Λευκάδας προκειμένου να ενημερωθεί  για τα κενά που υπάρχουν  σε όλες τις ειδικότητες στην περιφέρειά μας.

Με βάση  τη μέχρι  τώρα κατάσταση και με δεδομένο ότι έχουν βγει  και οι αποσπάσεις και οι αναπληρωτές υπάρχουν τα εξής κενά:

Δάσκαλοι:12     Νηπιαγωγοί: 3     Αγγλικών: 3     

Δάσκαλοι  Ειδικής Αγωγής: 5     Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής:2

Υπεράριθμοι είναι: Γυμναστές  7  και  Μουσικής  1.

Με βάση την παραπάνω κατάσταση κλειστά είναι προς το παρόν το νηπιαγωγείο  και το δημοτικό σχολείο Καλάμου. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι το Δημοτικό  σχολείου Μαραντοχωρίου  θα λειτουργήσει  ως 3/θεσιο και  τίθεται  ζήτημα  υποβιβασμού του Δημοτικού Μεγανησίου. Επιπλέον «στον αέρα»  βρίσκονται  οι υπεράριθμοι  συνάδελφοι  που με τη λογική της «κινητικότητας» μπορούν να βρεθούν κάπου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  καταρχήν!

Συνάδελφοι, γονείς,μαθητές, εργαζόμενοι,

Η σχολική  χρονιά  με βάση τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και τη μέχρι τώρα τακτική (διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών, αύξηση ωραρίου καθηγητών, δραματική μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμών, σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο κτλ)θα είναι στην κατεύθυνση διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υποβάθμιση του  περιεχομένου και το δυναμικού της.

Οι συνθήκες απαιτούν ετοιμότητα, αγωνιστική δράση με συνέχεια και ενότητα όλων των εργαζομένων μέσα και έξω από  την  εκπαίδευση. Είναι ζήτημα όλων  με αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε:

 • Κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με βάση τις πραγματικές – ιδιαίτερες ανάγκες  πριν το άνοιγμα των σχολείων.
 • Καμια απόλυση – καμια διαθεσιμότητα – καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού.
 • Να  μην υποβιβαστεί κανένα σχολείο.
 • Κανένας μαθητής χωρίς εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.
 • Δημιουργία τόσων τμημάτων προκειμένου να  φοιτούν όλα τα προνήπια.
 • Να καλυφθούν άμεσα οι   δύο θέσεις παράλληλης στήριξης.

Μια εκπαίδευση που θα είναι πραγματικά προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας:

 • έχει πραγματικά δημόσιο – δωρεάν χαρακτήρα,
 • είναι για όλα τα παιδιά,
 • παρέχεται γενναία αύξηση  κονδυλίων γι’ αυτήν
 • γίνεται  διορισμός μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες εκπαιδευτικές & κοινωνικές
 • δεν στοιβάζει πάνω  από 20 μαθητές στην τάξη
 • στοχεύει να μορφώσει ολόπλευρα τους μαθητές.

Άμεσα δίνουμε απάντηση και καλούμε όλους να συμμετέχουν:

1.      Δευτέρα 9/9 στις 18.00  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

2.     Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τα ζητήματα της παιδείας την ΤΡΙΤΗ 19.30 στον Αγ. Μηνά.

3.     Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11/9  και ώρα 12 π.μ. στον Αγ. Μηνά και παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Π.Ε. Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *