Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Μαΐου 2019

Υποβάθμιση της συγκοινωνίας του Μεγανησίου ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 15 Ιουλίου 2013  “κόβεται” στο Μεγανήσι το πρωινό δρομολόγιο  των 10: 15 πμ του ferry-boat, ενώ παράλληλα θα εκτελείται μόνο ένα μετά τις 2:00 μμ  γύρω στις 7 μμ το απόγευμα.  Οριστικά πλέον φαίνεται να εγκαταλείπεται η ανά δύο ώρες σύνδεση του νησιού μας με το Νυδρί και τη Λευκάδα.

Όπως  μας πληροφορούν οι ιδιοκτήτες του “ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ”, οι μεγάλες απώλειες στα εισητήρια λόγω της οικονομικής κρίσης, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, των ναυτολογίων, η υπέρογκη φορολογία αλλά και η απράδεκτη πολιτική του υπουργείου δημιουργούν πρόβλημα βιωσιμότητάς του.

Έτσι, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναπληρωθεί μέρος των απωλειών, αποφασίστηκε το ferry-boat “ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ” να εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς Ιθάκη, πρωί και απόγευμα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Τα νέα δεδομένα επηρεάζουν άμεσα την ήδη καχεκτική πορεία του τουρισμού στο Μεγανήσι κι αποτελούν ακόμα ένα καμπανάκι προς δημοτική αρχή και κατοίκους του Μεγανησίου πριν το μαρασμό, την υποβάθμιση, τον οικονομικό και κοινωνικό στραγγαλισμό, την απομόνωση και σε τελευταία ανάλυση το τέλος εποχής μιας στρεβλής  κι εφήμερης ανάπτυξης, η οποία στηρίχθηκε στο σαθρό υπόβαθρο μιας πλασματικής ευμάρειας -απόρροια  δανεικών-, πελατοκρατίας και  κομματοκρατίας  προς όφελος των λίγων και όχι του συνόλου των Μεγανησιωτών.

Δείτε σχετικά:

Μονιμοποείται πλέον η έλλειψη αγροτικών γιατρών στο Μεγανήσι. Χωρίς αγροτικούς ιατρούς και την καλοκαιρινή περίοδο (αναν.)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στην τελετή ορκωμοσίας των καθηγητών της Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας ο κ. Θόδωρος Μπουλιέρης

Ο  Λευκαδίτης Ιερέας  πατήρ Βασίλειος Θερμός νέος  καθηγητής της  Ανώτατης  Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ο  Μεγανησιώτης πρόεδρος των Φοιτητών κ. Θεόδωρος  Μπουλιέρης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *