Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Λευκάδα: Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν ανέργους 18 – 29 ετών

Επιμελητήριο Λευκάδας – EqualSociety

 Πρόγραμμα Voucher18 – 29

Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν ανέργους 18 – 29 ετών

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι περισσότερες από 75 θέσεις απασχόλησης συγκεντρώθηκαν μετά τη σύμπραξης του φορέα και του μη κυβερνητικού οργανισμού Equal Society. Αφορούν στην απασχόληση νέων από 18 έως 29 ετών για πρακτική εργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Με πρωτοβουλία των δύο φορέων από τα μέσα Απριλίου έως και τα τέλη Μαΐου στελέχη και εθελοντές της Equal Society προσέγγιζαν και ενημέρωναν επιχειρήσεις για το πρόγραμμα, για να υπάρξει απορρόφηση ανέργων νέων στο επιδοτούμενο πεντάμηνο πρακτικής εργασίας.

Ταυτόχρονα το Επιμελητήριο Λευκάδας προσκάλεσε τα μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο για την προώθηση στην απασχόληση νέων που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας.

«Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν θα αξιοποιηθούν και σε μια πρωτότυπη έρευνα ανθρώπινου δυναμικού σχετικά με τη ζήτηση και την προσφορά θέσεων εργασίας στη Λευκάδα» δήλωσε ο Σπύρος Φρεμεντίτης, πρόεδρος της Equal Society και πρόσθεσε ότι «η έρευνα διενεργείται από την Equal Society σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας και με τη συνδρομή ερευνητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού».

Στόχος της  έρευνας είναι να αναδειχθούν οι βασικές ειδικότητες που ζητούνται στο νησί και οι προοπτικές απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η έρευνα θα διαρκέσει και τους επόμενους μήνες και θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τους αναζητούντες εργασία.

Τα στοιχεία των επιχειρήσεων έχουν ήδη παραχωρηθεί στα τοπικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σελέκτικα και Master) για να ενημερώσουν με τη σειρά τους όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σχετικά με το ενδιαφέρον των εταιρειών. Ως γνωστό, το πρόγραμμα απαιτεί τριμερή σύμβαση μεταξύ του ωφελούμενου (ανέργου), του ΚΕΚ και της επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα  γραφεία του παραρτήματος της EqualSociety που βρίσκονται στη κεντρική πλατεία Λευκάδας (τηλ. επικοινωνίας 26450 22578).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights