Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιουνίου 2022

Ο Θανάσης Κονιδάρης για την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Μεγανησίου για το ακίνητο στα Βαρδάνια που ανήκει και στο Μεγανήσι

Μνημείο υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού η ανωτέρω απόφαση, αντίγραφο παρόμοιας απόφασης του Δ.Σ. Λευκάδας [Σημ. ΜΝ: Δείτε εδώ], χωρίς ίχνος αναφοράς σε πολιτικές ευθύνες ή εναντίωσης στην πολιτική ξεπουλήματος της περιουσίας του λαού, γεμάτη με νομικίστικες παραγράφους και ευχολόγια.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, αφού οι δήμοι κατάντησαν παραρτήματα της κεντρικής εξουσίας, εντολοδόχοι σε τοπικό επίπεδο των «δανειστών» και εισπράκτορες των δόσεων για τα τοκοχρεολύσια.

Θέλουν, λέει, να έχουν αποφασιστικό ρόλο στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας!! Δηλ. να μπορούν οι ίδιοι να την ξεπουλούν (βλέπε μαρίνα Λευκάδας, Τουριστικό Καταφύγιο Βαθέος, απόφαση του Δήμου Λευκάδας για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ κλπ.).

Ο Δήμος μας θα προστατεύσει τα περιουσιακά του δικαιώματα!! Γιατί δεν τα προστάτεψε το 2007, όταν ο Δήμος Λευκάδας αυθαίρετα άρχισε έργα στο οικόπεδο που δεν του ανήκε εξ΄ ολοκλήρου; Ή μήπως ο Δήμος Μεγανησίου συμφώνησε στα πλαίσια των φιλικών-συντροφικών «διμερών» σχέσεων;

Από πού θα διεκδικήσουμε το μικρό έστω μερίδιο του οικοπέδου που μας ανήκει; Από το ΤΑΙΠΕΔ, από τα υπουργεία ή από το Δήμο Λευκάδας, εκλεγμένοι σύμβουλοι του οποίου υποστηρίζουν ότι ο Δήμος Μεγανησίου δεν έχει μερίδιο στο εν λόγω οικόπεδο;

Τέτοιου είδους προειλημμένες αποφάσεις, τέτοιες απολίτικες συναινετικές πρακτικές, τέτοια δημοτικά συμβούλια κατώτερα των περιστάσεων εμπεριέχουν τον κίνδυνο εκφυλισμού των δημοκρατικών διαδικασιών και κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη για μια άλλη πολιτική στο Δήμο, πολιτική αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, προοδευτική, ριζοσπαστική.

Μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να την υπηρετήσει ούτε η παρούσα ιδιότυπη δημοτική αρχή, ούτε οι μεσσιανικές εξ΄ Αθηνών μετεγγραφές, ούτε οι απολίτικες «στρογγυλεμένες» διακηρύξεις.

Μια τέτοια πολιτική μόνο οι δημότες του νησιού και οι αγνοί ετεροδημότες, ο λαός δηλ. μπορεί να την επιβάλλει.

Σημ. ΜΝ: Η απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. του Δήμου Μεγανησίου

Ολόκληρη η ανάρτηση εδώ.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *