Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Αυγούστου 2022

Επιστολή- διαμαρτυρία Σπύρου -Aντιπεριφερειαρχών στον Πρωθυπουργό για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, Λευκάδας, Θοδωρής Βερύκιος, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής και Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη του θέματος που αφορά στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δηλώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της Περιφέρειας, την ακύρωση των όσων έχουν επιτύχει μέχρι τώρα για την ανάταση των νησιών, την απώλεια των κατακτήσεων, την αμφισβήτηση των θεσμών και κυρίως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απογοητεύσουν, τουλάχιστον εκείνοι, όλους τους ανθρώπους που τους πίστεψαν, που ήλπισαν ότι θα τα καταφέρουν».

 

Η επιστολή

 

Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

 

Είναι γνωστά τα πολλαπλά μας διαβήματα προς τους ιθύνοντες και αρμοδίους, μέσω ψηφισμάτων, συναντήσεων, συσκέψεων, επιστολών και σωρείας ενεργειών που αποσκοπούσαν στην παραμονή των Τμημάτων του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στον τόπο μας, με σύμπτυξη τμημάτων, που θα γινόταν με ακαδημαϊκά κριτήρια και ανάπτυξη κατευθύνσεων που σχετίζονται με κάθε νησί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σε όλες μας τις προσπάθειες το κλίμα υπήρξε θετικό και πάντα ακολουθούταν από τις ανάλογες διαβεβαιώσεις για την θετική πορεία του αιτήματός μας, γεγονός που, παρά την αβεβαιότητα της έλλειψης συγκριμένων ενεργειών αναίρεσης των μέχρι τώρα δεδομένων,  ενίσχυε τις προσδοκίες για την επίτευξη του στόχου μας.

Η πλέον πρόσφατη στάση δε των αρμοδίων του θέματος μας όπλισε με σιγουριά ότι το πρόβλημά μας θα έχει αίσια κατάληξη και ως εκ τούτου δεν προβήκαμε σε περαιτέρω διαμαρτυρίες.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο ζήτημα του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ Νήσων και οι οποίες αντίκεινται στις υποσχέσεις του Υπουργού προς όλους τους εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας, των Βουλευτών της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων του Προέδρου του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος, γενικά  των φορέων της Περιφέρειας και κυρίως της κοινωνίας όλων των νησιών μας, που κινούνταν σε ορθολογική κατεύθυνση, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο αυτής της προκλητικής ανακολουθίας, που στηρίζεται σε πειραματισμούς.

Πλήττεται η αξιοπιστία της Κυβέρνησης

Προφανώς πρόκειται περί καταφανούς εμπαιγμού, που πλήττει απολύτως την αξιοπιστία της Κυβέρνησης και παράλληλα καταδεικνύει την απουσία σεβασμού σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ιδιότητας και θέσης, οι οποίοι αρκέστηκαν στο λόγο και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Υπουργού.

Η συμπεριφορά του Υπουργού μας αιφνιδίασε, νιώθουμε ότι μας κορόιδεψε, εξέθεσε όσους πίστεψαν στο ήθος και την συνέπειά του, καθώς και την ίδια την Κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μας αφορά όλους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, θέσης ή ρόλου. Επηρεάζει την ανάπτυξη και την ευδοκίμηση της περιοχής μας και παραμένουμε όλοι συσπειρωμένοι στις διεκδικήσεις και τα ζητούμενά μας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την διάλυση της Περιφέρειάς μας, την ακύρωση των όσων έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα για την ανάταση των νησιών μας, την απώλεια των κατακτήσεών μας, την αμφισβήτηση των θεσμών και κυρίως  δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απογοητεύσουμε, τουλάχιστον εμείς, όλους τους ανθρώπους που μας πίστεψαν, που ήλπισαν ότι θα τα καταφέρουμε.

Αυτήν την ελπίδα δεν πρόκειται να τους την στερήσουμε ακόμη και εάν αυτό μας οδηγήσει σε κατά μέτωπο επίθεση, δική μας και των συμπολιτών μας, με όλους όσους διέψευσαν τις προσδοκίες μας.

 

 

Σπυρίδων Σπύρου

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

 

Χρήστος Σκούρτης

Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

 

Θοδωρής Βερύκιος

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

 

Σωτήρης Κουρής

Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Διονύσιος Μυλωνάς

Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έκλεψαν 600 κιλά λαβράκια από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Λευκάδα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ιχθυοκλοπής από εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή ”ΚΑΜΗΛΑΥΚΑ” Αιτωλοακαρνανίας.Άμεσα ξεκίνησαν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *