Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

«Βόμβα» Κώστα Αραβανή απόψε στο Δ.Σ. της Λευκάδας: «Μας ζητούν 4,8 εκατομμύρια ευρώ για το αγκυροβόλιο στην Βασιλική» (video)

Εμπλοκή στο θέμα της χρηματοδότησης του Τουριστικού Aγκυροβολίου στην Βασιλική φαίνεται να παρουσίασαν κατά την σύναψη της σύμβασης του έργου με το δήμο Λευκάδας  για την χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ στις 12 /12/2012.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ απαίτησαν από τον δήμο Λευκάδας συμμετοχή  30%  στην συνολική δαπάνη του έργου, ποσό που μεταφράζεται σε περίπου 4,8 εκατομμύρια  ευρώ, μιας που αυτή θα ήταν η συμφωνημένη  συμμετοχή του δημοσίου  που -ελλείψει  ρευστού- παραπέμπει στους δήμους τις υποχρεώσεις του.

Τα νέα δεδομένα μας προϊδεάζουν λίγο πολύ για την συνέχεια που, κατά την γνώμη μας, βάζουν τους ιδιώτες ή το αλλοδαπό δημόσιο ν’ αναπληρώνουν  την οικονομική ανεπάρκεια των δήμων,  της περιφέρειας  και κατ’ επέκταση του κράτους να εκπληρώσουν τις όποιες υποχρεώσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις επαφές του δήμου Λευκάδας με την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ με επικρατέστερο σενάριο  όποιο έργο γίνεται από εδώ και πέρα να βάζει στο παιχνίδι τους ιδιώτες, όχι απ’ το παράθυρο, αλλά κανονικότατα και σαν κύριους απ΄την πόρτα. Κι επειδή εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε αρκετά ενημερωμένοι, την ίδια  χρονική περίοδο με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης (12/12/2010) είχαμε μια «πονηρή» κατεπείγουσα  υπουργική απόφαση που δίνει το δικαίωμα και σε αλλοδαπό δημόσιο (λ.χ. Γερμανοί) να συμμετέχει στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Το θέμα δεν φαίνεται να είναι άσχετο  με τα δημοσιεύματα περί ενοικίασης λιμανιών και μαρινών στη ευρύτερη περιοχή του Ιονίου αλλά και την Λευκάδα , μάλιστα το όνομα του τουριστικού αγκυροβολίου στην Βασιλική έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές  σε λίστες προς ενοικίαση  για ενδιαφερόμενους ιδιώτες επενδυτές.

Είμαστε περίεργοι και για την τύχη  των υπολοίπων έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ , όπως λχ το  Νοσοκομείο Λευκάδας,  το Περιφερειακό Ιατρείο Κατωμερίου,   ο Δίαυλος Λευκάδας κλπ. Φαίνεται  τα όργανα να έχουν αρχίσει…

Δείτε σχετικά: Χάρισαν με εγκύκλιο το ΕΣΠΑ στους Γερμανούς και αποκλείουν την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις επιχορηγήσεις

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *