Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Αυγούστου 2022

Δήλωση του δημάρχου Λευκάδας Κώστα Αραβανή – Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το κλείσιμο του ΤΕΙ

Δήλωση Κώστα Αραβανή

“H κατάργηση του τμήματος του ΤΕΙ είναι μία αρνητική εξέλιξη για τη Λευκάδα. Παραχωρήσαμε ιδιόκτητο δικό μας κτήριο, κάναμε μελέτη για να στεγάσει το ίδρυμα και ενώ  είχαμε την υπόσχεση από τους αρμόδιους και τη διοικούσα επιτροπή και προχωρούσαμε για ένταξη της ανακατασκευής του κτηρίου στο ΕΣΠΑ, έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία» η δήλωση με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του υπουργού Παιδείας. Μας εξαπάτησαν λοιπόν. Εμείς τον καλούμε να ανακαλέσει γιατί δεν είναι δυνατόν 11 πόλεις να στερούνται ΤΕΙ. Η Λευκάδα είναι ένας προσβάσιμος προορισμός, διατηρεί ένα τμήμα το οποίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια των οριζόντιων περικοπών να κόβονται από τις πόλεις πανεπιστημιακά ιδρύματα . Πρέπει επιτέλους να αναλογιστούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.”

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σύμφωνα με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας, το ΤΕΙ Λευκάδας καταργείται. Το δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Δευτέρα 4-2-2013 και ώρα 14:30μ.μ. για να συζητήσει τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.

Καλείσθε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Από το Δήμο Λευκάδας

Πατήστε εδώ για να δείτε την πρόσκληση.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Αντώνη Σαμαρά – Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου

Με τους Περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ανάπτυξης, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *